Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Chimia de Craciun

Data
Access
gratuit
Loc
(UBB) Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică Cluj-Napoca

Joi, 15 Decembrie 2011, începând cu ora 15:00, Facultatea de Chimie și Ingineria Chimică organizează conferința: Chimia de Crăciun – Chimia meselor festive, a delicateselor şi decorurilor de Crăciun. Feeria zăpezii şi a focurilor de artificii. Zodiacul chimic şi multe alte aspecte chimice ale jocurilor de iarnă. Conferința va fi prezentată de d-na conf. univ. dr. ing. Alexandra Csavdári la sediul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică în Amfiteatrul I. Tănăsescu (sala 97, etaj I).

Anul Internațional al Chimiei a fost marcat la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babes-Bolyai, printre altele, și printr-o serie de conferințe organizate în colaborare cu Societatea de Chimie din România, filiala Cluj, sub egida Chimia – Viata noastra, viitorul nostru.

Ultima prelegere a acestui an, cu tema CHIMIA DE CRĂCIUN prezentata de catre conf. univ. dr. ing. Alexandra Csavdári, le va arata celor dornici de cunoaștere cum se reflectă chimia atât în prepararea mesei festive cât și în aromele delicateselor, ne va lămuri dacă deschiderea unei butelii de șampanie este o chestiune de cultură sau mai degrabă de termodinamică, va arăta cât de simplu este să schiezi la tropice dar totuși de câtă maiestrie este nevoie pentru a realiza feria curcubeului focurilor de artificii. Vom afla care element ne reflectă caracterul în zodiacul chimic și vom realiza că arta chimiei este cea care ne face zilele sarbatorilor de iarnă atât de frumoase și deosebite.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.