Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Cele mai frumoase cărţi din România

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

Joi, 3 Octombrie 2013, începând cu ora 16:30, la Casino Cluj-Napoca va avea loc vernisajul expoziției Cele mai frumoase cărţi din România.

La eveniemnt vor participa Adina Paşca (iniţiatorul proiectului), Timotei Nădăşan (membru al juriului) și Mihai Mitrică (director executiv Bookfest).

Proiectul Cele mai frumoase cărţi din România este realizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură. Aflat deja la a doua ediţie, proiectul cultural reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională. Activitatea centrală este un concurs național de design de carte, în urma căruia un juriul format din specialiști români și străini selectează cele mai frumoase cărți, care sunt constituite într-o expoziție prezentată în țară, cât și în străinătate. Inițiativa vorbește despre materialitatea cărții, despre întoarcerea paginilor, despre modul în care înfățișarea unei cărți ne traduce conținutul acesteia, despre felul în care aranjarea textului în pagină, creativitatea sau originalitatea ilustrațiilor, finețea tiparului, legarea potrivita a foilor, foșnăitul și greutatea hârtiilor.

Evenimentul face parte din cadrul târgului Bookfest.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.