Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Cartea bătrânilor

Data
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Teatrul Independent Sala Mică Cluj te invită luni, 14 Noiembrie 2011, începând cu ora 20:00, la prima premieră a stagiunii 2011-2012, cu spectacolul Cartea bătrânilor de Plugor Sandor și Szilagyi Domokos. Reprezentația va avea loc la sediul teatrului de la Fabrica de Pensule.

Cartea bătrânilor este un poem de 699 de versuri, scris de faimosul poet maghiar ardelean Szilagyi Domokos după desenele unui alt artist cunoscut, Plugor Sandor. Pornind de la el, regizoarea Mihaela Panainte a creat un spectacol-instalație, în care joacă Harsanyi Attila, unul dintre cei mai apreciați actori de limbă maghiară din Transilvania. De origine din Budapesta, având o carieră dramatică de peste 20 de ani în Ungaria, actorul colaborează de câțiva ani cu teatre și companii independente din România. Cel mai important rol creat aici este în monodrama Hess de Alina Nelega, montată la Aradi Kamaraszinhaz, pentru care Harsanyi Attila a obținut în 2011 Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Teatru Atelier de la Baia Mare și la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

Instalaţia spectacolului a fost realizată de artistul Adrian Cojocaru. Din echipa spectacolului mai fac parte Bodoki-Halmen Kata, asistent de regie, Almási Attila, lumini, Bándi Dániel Dávid, asistent de lumini.

Premiera de luni va fi precedată de o conferință de presă, în aceeași zi, începând cu ora 12:00, tot la Fabrica de Pensule. La această întâlnire, intitulată Întâlnire dintre desen, vers şi reprezentaţie teatrală vor participa: László Noémi, traducătoarea poemului Cartea bătrânilor, membrii familiei lui Plugor Sandor, membrii familiei lui Szilágyi Domokos, regizorul Mihaela Panainte, actorul Harsányi Attila.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.