Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Cartea bătrânilor

Data
Access
17 lei (12 lei preț redus)
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Vineri, 27 ianuarie 2012, de la ora 20.00, Teatrul Independent ”Sala Mică” din Cluj vă invită la Fabrica de Pensule unde va avea loc spectacolul Cartea bătrânilor de Plugor Sandor şi Szilagyi Domokos.

Cartea bătrânilor este un poem de 699 de versuri, scris de faimosul poet maghiar ardelean Szilagyi Domokos după desenele unui alt artist cunoscut, Plugor Sandor. Pornind de la el, regizoarea Mihaela Panainte a creat un spectacol-instalaţie, în care joacă Harsányi Attila, unul dintre cei mai apreciaţi actori de limbă maghiară din Transilvania. De origine din Budapesta, având o carieră dramatică de peste 20 de ani în Ungaria, actorul colaborează de câţiva ani cu teatre şi companii independente din România. Cel mai important rol creat aici este în monodrama Hess de Alina Nelega, montată la Aradi Kamaraszinhaz, pentru care Harsanyi Attila a obţinut în 2011 Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Teatru ”Atelier” de la Baia Mare, Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea şi Festivalul de Teatru de la Piteşti.

Instalaţia spectacolului a fost realizată de artistul Adrian Cojocaru. Din echipa spectacolului mai fac parte Bodoki-Halmen Kata, asistent de regie, Almási Attila, lumini, Bándi Dániel Dávid, asistent de lumini.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.