Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

BT – cele mai bune afișe de evenimente culturale din 2010

Data
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Boom-ul din ultimii ani de pe piaţa evenimentelor culturale din Cluj – zi de ziconcerte, spectacole de teatru, lansări de carte, proiecţii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, vernisaje, audiţii… Cultură sub toate formele, în orice fel de spaţii– teatre, cafenele, săli de spectacole, fabrici,străzi, bistro-uri, facultăţi, librării, galerii…

Sutele de afişe care împînzesc oraşul – de la foi A4 trase la xerox pînă la printuri uriaşe, dela cele pictate cu mîna pînă la cele produse în programe de care încă nu am auzit. Pereţi custraturi groase de afişe. Afişe frumoase şi afişe urîte. Agresive. Discrete. Afişe amuzante. Afişe mişto, aşa-şi-aşa sau naşpa. Afişe geniale. Afişe-pe-lîngă-care-treci-fără-să-le-bagi-în-seamă. Îndrăzneţe. Inovative. Afişe horror. Afişe ininteligibile. Bilingve sau nu. Tot felul de afişe.

Cărtureşti Cluj vrea să adune într-o expoziţie acele afişe care în 2010 ne-au făcut să întoarcem capul pe stradă, ne-au făcut să zîmbim sau chiar ne-au convins să mergem la un eveniment. Şi, implicit, să aducă un omagiu designerilor sau artiştilor care le-au conceput şi organizatorilor care le-au comandat. Pentru că, sîntem convinşi, profesionalismul trebuie încurajat.

Invităm toţi operatorii culturali din Cluj să ne trimită cele mai reuşite afişe de evenimente din 2010, un juriu (a cărui componenţă va fi anunţată după această dată) va alege cele mai bune 20 de lucrări (pe baza unor criterii care vor fi menţionate) şi Cărtureştiul le va expune timp de o lună în ceainărie. Aşteptăm machetele în format jpg pe adresa carturesti.mihaimateiu@gmail.com pînă la data de 20 Februarie 2011 (inclusiv).

Pentru lucrările selectate se va solicita ulterior macheta cu specificaţiile pentru print.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.