Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Bányavirág (Flori de mină)

Data
Access
10 lei
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Joi, 21 Aprilie 2011, începând cu ora 20:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru Bányavirág (Flori de mină).

Spectacol în limba maghiară, subtitrat în română.

Text: Székely Csaba. Regia: Alexandra Felseghi. Distribuţia: Iván (Orbán Levente), Ilonka (Szász Reka, Mihály (Bodor Balázs, Irma (Olga Kelenhegyi) şi Illés (Kovács Károly).

Definită prin bilingvism (echipa este formată atât din români, cât şi maghiari), Compania de teatru Dupblat mizează tocmai pe această nişă neexploatată în teatrul autohton. Proiectul încearcă o colaborare între cele două naţionalităţi şi, implicit, între două şcoli de teatru total diferite. Teatru 2.0 este un proiect dedicat publicurilor tinere; el se întoarce la text, ca să plece de aici mai departe, alături de şi în beneficiul publicurilor sale posibile. Teatru 2.0 vrea să spună poveşti, dar poveştile să fie adevărate.

Bányavirág (Flori de mină) a fost realizat în cadrul proiectului european Practică teatrală în regiunea centru şi nord-vest, organizat de Asociaţia Centrul Multimedia TEATRU 74 din Târgu Mureş. Spectacolul a ocupat locul al doilea la festivalul organizat în cadrul aceluiaşi proiect, urmând să fie prezentat şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din acest an.

Povestea are loc într-un sat minier din Ardeal, care atrage atenţia televiziunii printr-o ciudăţenie specifică: un aflux de sinucideri, în aparenţă inexplicabile. Decupând un episod din viaţa câtorva dintre locuitorii satului, spectacolul realizează o analiză cutremurătoare a mecanismelor de funcţionare a micilor comunităţi rurale, distrugând din temelii orice posibilă imagine idilică despre viaţa liniştită de la ţară. Frustrarea unor vieţi ratate e transpusă scenic într-un limbaj de un comic nebun, cu personaje puternice şi o regie subtilă, perfect dozată.

Preţul biletului este de 10 lei, iar intrarea se face pe bază de rezervări la numărul de telefon +4 0748 940 531 sau la adresa de email teatru2.0@gmail.com.

teatru2.0@gmail.com / +4 0748 940 531

Sala Studio, etaj I

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.