Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Balul Groazei

Data
Access
40 lei
Loc
Cluj-Napoca

Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013, începând cu ora 22:00, în Piața 1 Mai Cluj-Napoca (fosta hală agroalimentară) va avea loc Balul Groazei.

Dacă v-ați plictisit de veșnicele petreceri de Halloween din aceleași cluburi, Casa TIFF și TIFF Events vin cu o provocare: o seară petrecută într-o spălătorie auto, reamenajată ca o adevărată sală de bal (folosită acum ca spălătorie auto, va fi complet reamenajată de un scenograf profesionist din lumea teatrului și filmului, Dana Istrate).

Petrecerea începe cu warm-up-ul susținut de DJ Mike One și Really Funky DJs, dar regina petrecerii va fi Alice Francis, unul din cele mai mari nume de pe scena electroswing, care recrează cu mijloace moderne muzica frenetică și nebună a anilor ’20 – cu elemente de jazz, charleston și swing.

Alice Francis este o artistă germană de origine română, născută în Timișoara. Ea se inspiră din tumultuoșii ani ’20 ai secolului al XX-lea, o epocă a costumelor extravagante, a muzicii nonconformiste care a spart tiparele dar, mai ales, una în care femeile și-au câștigat libertatea și drepturile în societate. Alice Francis este personificarea acelei femei puternice, conștientă de valoarea ei și care nu ezită să-și pună dorințele în practică. În afară de vocea unică, îmbină popul modern cu notele limpezi ale marilor personalităţi ale jazzului, ca Billie Holiday şi Eartha Kitt şi o mare porţie de talent actoricesc, ceea ce convinge cel mai mult este excepţionala ei abilitate de compozitor. Chiar dacă sunetul autentic şi special Alice Francis nu dezminte în niciun moment fascinaţia sa pentru tradiţia charlestonului şi jazzul anilor douăzeci, producţiile lui Alice sunt mult mai mult decât retro-chic: ea reprezintă sunetul zgomotoşilor ani 20 obţinut cu mijloacele secolului 21. În prezent, Alice Francis se află în plin turneu, promovând primul ei album „St. James Ballroom”, pe care apare și hitul „Gangstalove”. Înainte de Cluj, ea a cântat în Canada, Elveția, Spania, Turcia, Letonia, Lituania, iar de la Cluj va pleca spre Republica Cehă, Austria și Franța.

Un moment special al serii va fi un DJ Set surpriză, susținut de nume bine cunoscute ale scenei electroromânești.

În avans, biletul de intrare costă 30 de lei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.