Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Baiadera

Data

Duminică, 5 Aprilie 2015, începând cu ora 18:00, Opera Maghiară Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Baiadera.

Libret prelucrat pentru Opera Maghiară Cluj de Moravetz Levente.

În distribuţie: Szabó Levente, Balázs Borbála, Rétyi Zsombor, Ádám János, Székely Zsejke, Fülöp Tímea, Plesa Róbert, Gergely Elek, Mányoki László, Varga Attila, Sándor Csaba, Rigmányi István, Gergely Arnold, Kerekes Mária, Popovici Zsófia, Peti Tamás Ottó și Kovács Ferenc.

Cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare Cluj.

Scenografie: Polgár Péter. Costume: Ledenják Andrea. Coregraf: Antal József. Concert maestru: Barabás Sándor și Ferenczi Endre. Maestru de cor: Kulcsár Szabolcs. Corepetitor: Incze G. Katalin, Nagy Ibolya și Nagy Gergő. Sufleur: Kondrát Bea. Regia tehnică: Venczel Péter.

Aproape o sută de ani au trecut de la premiera absolută (1921, Viena) a operetei lui Kálmán Imre. Melodiile bine scrise, duetele amoroase combinate cu umor, oferă lucrării un farmec aparte. Povestea începe în faţa unei loje a Teatrului de Operetă din Paris. Firul principal al intrigii se ţese în jurul relaţiei dintre Radjami, prinţul Indiei și o cântăreață, Odette, a căror poveste de dragoste este împiedicată de obstacole politice. Pentru menţinerea păcii dintre India şi Spania, moștenitorul tronului ar trebui să se căsătorească cu o prinţesă spaniolă pe care nici măcar nu o cunoaşte, însă prinţul nu renunţă la iubirea sa faţă de Odette. Pentru a preveni un război, ambasadorii ţărilor în cauză fac un plan prin care Radjami să revină în India. Acest lucru nu pare a putea fi realizat decât prin invitarea teatrului Odettei în orientul mijlociu, fapt ce îl va determina pe Radjami să o urmeze. Cu toţii călătorind pe acelaşi vapor situaţia se complică datorită faptului că unii dintre admiratorii cântăreţei se îmbarcă şi ei cu aceeaşi destinaţie. Un singur lucru vă putem dezvălui: cu certitudine, la sfârşitul poveştii va avea loc o căsătorie. Dar cine sunt mirele şi mireasa? Aceasta o vom afla împreună pe puntea vaporului…

Durata spectacolului: două ore și 45 de minute.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.