Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Așteptând-o pe Alice

Data
Loc
Reactor

Joi, 27 Martie 2014, începând cu ora 19:00, Reactor Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru intitulat Așteptând-o pe Alice de Oana Mardare.

Regia: Doru Taloș. Muzica: Pau de Nut.

Așteptând-o pe Alice este un spectacol de creație pe tema așteptării și a speranței. Povestea presupune un exercițiu de imaginație: ce face o păpușă în momentul în care se trezește singură, abandonată într-un spațiu străin și rece? Așteaptă ca lucrurile să revină la normal, ca acest nou joc să se termine? Speră? Până când?

Vivian, un personaj lipsit în primă fază de conștiință, emoționează prin naivitatea și optimismul său.

Alice, prietena și stăpâna păpușii, care nu apare niciodată, devine o proiecție a dorinței.
Publicul este integrat, făcând parte din colecția de jucării abandonate de-a lungul timpului. Este un martor tăcut al transformărilor prin care trece personajul principal, fiind însă invitat să se caute și să se recunoască în poveste.

Spațiul – subsolul unei case – devine claustrofobant atât pentru personaj cât și pentru public care își acceptă funcția de participant și contribuie la crearea atmosferei de „loc dat uitării”, unde liniștea este apăsătoare și tăcerile se rup tot mai greu.

Spectacolul își propune să analizeze degradarea care se produce în personaj pe toate planurile. Contrapunctul este dat de inocența acestuia, de vitalitatea amintirilor sale și de îndârjirea cu care continuă să spere.

Spectacolul este o coproducție a companiei Atelier45 și a sălii Porta4 din Barcelona, unde a avut premiera în luna noiembrie 2013.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.