Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

April Showers – Rastko Novakovic (2011)

Data
Access
gratuit
Loc
Fabrica de Pensule Cluj-Napoca

Vineri, 1 Aprilie 2011, începând cu ora 20:00, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca te invită la April Showers – Rastko Novakovic (2011).

Proiecție de film urmată de o dezbatere (în limba engleză, fără traducere) cu Ger Duijzings (antropolog, University College London) și Norbert Petrovici (sociolog, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj)

April Showers(Rastko Novakovic, 2011, 45 min) este un film care prezintă activitățile cotidiene ale unui grup terorist studențesc. Retorica revoluționară este combinată cu plictiseală, treburi domestice, melodramă și elemente de dinamica grupului. Interviurile din film, cu intelectuali și jurnaliști, problematizează motivația și natura activităților grupului și chestionează bazele acestora – fervoare auto-sacrificatoare sau nebunie criminală colectivă. Filmul explorează limitele liberalismului, politicile violenței și radicalizările studențești dintr-o perspectivă a cotidianului, prin imagini și situații puternice și contradictorii. Pentru mai multe informații: www.geopoliticaleveryday.wordpress.com și www.rastko.org.uk

Organizator: Fundația AltArt, Grupul pentru Acțiune Socială.

Sala Studio, etaj I

altart.org / gas.org.ro / office@altart.org / +4 0744 133 871

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.