Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Altfel Spus

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

În perioada 25 Octombrie 2013 – 20 Noiembrie 2013, Cărturești Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția de ilustrații Altfel Spus.

Născut firesc, dintr-o joacă, proiectul HungaRomânisme a prins viață și avânt întâi în mediul virtual, pentru ca apoi să se mute în offline. Povestea lui e destul de simplă: Alexandra Damian, o ieșeancă, și Sugár Teodor Dávid, un maghiar din Sfântu Gheorghe, au descoperit efectul comic al unor expresii maghiare traduse ad literam în română, și viceversa. Au convins câțiva artiști talentați să le ilustreze, le-au făcut pagină de Facebook și s-au bucurat de simpatia imediată și de popularitatea în continua creștere de atunci încoace.

Dincolo de umorul și calitatea ilustrațiilor, s-a spus despre ”joaca” lor că ar construi punți de comunicare, că ne face atenți unii la alții și ne ajută să ne cunoaștem mai bine. Și pentru că noi suntem fani cuvinte, nu putem să nu observăm și că, scoțând expresiile din contextul lor uzual și privindu-le puțin mai detașați, redescoperim cât de imaginativă, plastică și, în final, cât de frumoasă poate fi orice limbă.

Artiștii care și-au donat talentul pentru ca acest proiect să existe și să prospere sunt DUNGI, k., Potop, Cutărică, George Roșu (da, nu ne mai săturăm de el), Vasile, Aaron Balázs, Annabella Orosz, Mau. Illustration, Adrian Serghie, Andrei Nicolescu.

Vernisajul va avea loc vineri, 25 Octombrie, începând cu ora 19:00.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.