Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Alături de Ștefan!

Data
Loc
Cluj-Napoca

Luni, 22 Aprilie 2013, începând cu ora 10:30, va avea loc în fața sediului Tribunei din Cluj (strada Universității, numărul 1, Cluj-Napoca) un protest împotriva abuzurilor săvârșite de noul manager al revistei, Mircea Arman.

Declanșatorul acestei măsuri extreme este convocarea poetului Ștefan Manasia, redactor al Tribunei din 2003, în fața unei comisii de disciplină pentru delictul de a prezenta, într-un articol de opinie apărut în Observator Cultural, viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la Tribuna.

Sunteți invitați la o întâlnire care-și dorește să transmită, în egală măsură, solidaritatea față de Ștefan Manasia și respingerea categorică a metodelor prin care Mircea Arman înțelege să-și înfăptuiască mandatul de manager al Tribunei. Pentru cei care nu cunosc situația, precizăm că în doar câteva luni acesta a reușit să transforme revista într-una de opinie personală (eludând ședințele de sumar și blocând orice contribuție personală a membrilor redacției), să intre într-un conflict deschis și păgubos cu un număr mare de intelectuali marcanți ai României, să îndepărteze abuziv din consiliul consultativ al revistei mai mulți membrii (precum profesorii Ion Vlad și Ion Pop) și, prin atitudine, majoritatea colaboratorilor constanți. Urmarea e o regretabilă scădere a calității revistei și pierderea totală a reprezentativității ei pentru mediul intelectual și universitar clujean. Dincolo de această regresie ușor vizibilă din exterior, e vorba de tratamentul umilitor la care sunt supuși membrii redacției, de injuriile, amenințările și totala desconsiderare a valorii și competențelor lor utilizate ca principale instrumente manageriale de Mircea Arman.

Luni la ora 10:30 poetul Ștefan Manasia va susține o conferință de presă în care-și va prezenta poziția, urmând ca la ora 11:00 să apară în fața comisiei de disciplină conduse de Mircea Arman.

Prezența clujenilor în număr cât mai mare va face mai putenic mesajul pe care acest protest încearcă să-l transmită celor în drept să soluționeze situația de criză cu care se confruntă revista Tribuna.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.