Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Al Jawala

Data
Access
25/30
Loc
Euphoria Music Hall Cluj-Napoca

Sâmbătă, 4 Februarie 2012, începând cu ora 22:00, Euphoria Music Hall te invită la un concert plin de energie cu cea mai în vogă trupă germană de balkan big beats: Äl Jawala!

Muzică inspirată exclusiv din experienţele călătoriilor prin lume, doar aşa le zice şi numele lor, tradus din arabă. Majoritatea pieselor sunt bazate pe o poveste sau o fotografie: o nuntă ţigănească în suburbia oraşului Bucureşti, o sală de repetiţii în Koln, un magazin de muzică din Istanbul, un drum de ţară prin Shanghai, un restaurant cu ieşire la stradă în Toulouse sau doar un jam-session pe malul Mării Negre. Sound condimentat cu soul, ska, electro-swing, carribean şi elemente de dub care se combină într-un tot tulburător de dansant. Acest mix exploziv este catapultat pe ringurile de dans într-un mod atât de natural de parcă această fuziune ar fi existat de când lumea.

Nu contează unde, pornind de la oceanul Atlantic până la Marea Neagră, China, Iordan sau chiar oraşul în care s-au format, Freiburg, trupa Äl Jawala (traducere din arabă pentru “călători”) garantează de fiecare dată energie exprimată prin concerte live excepţionale din care nu poţi să nu ieşi transpirat de atâta dans incontrolabil şi zbânţuială, a ta şi a unui public numeros, antrenat de fiecare dată într-un joc optimist şi simpatic, trăsătură pe care o emană toţi componenţii trupei. În 15 ani de activitate, cei 5 ambasadori ai curentului Balkan Big Beats au ajuns prin călătoriile lor în întreaga lume dintr-o trupă nomadă într-una dintre cele mai căutate apariţii live, şi acest lucru este valabil nu numai în Europa.

Sunetul unic al celor de la Äl Jawala ignoră toate clişeele şi limitările, adăugând fără compromisuri şi cu o creativitate debordantă accente de rock’n’roll şi o percuţie energică unor genuri tradiţionale cum ar fi muzica africană, est-europeană şi chiar arabică. Rezultatul nu reprezintă nimic altceva decât un şoc cultural extrem de dansant pe care nu poţi să nu-l observi. „The concentrated energy of the two saxophones blows away cultural barriers.“ (Richard Schuberth / Balkan Fever Vienna).

Cel de-al şaselea lor album, numit The Ride, în turneul căruia se vor afla la clubul Kulturhaus din Bucureşti și Euphoria Music Hall din Cluj Napoca, aduce un nou concept în trupă, cel vocal. Pe lângă cei cinci membri, care-şi pun vocile la contribuţie, invitaţii speciali de pe album Flo Mega (voce), Roman Zaytsev (voce) şi Wolfgang Zumpe (trompetă/trombon) îşi aduc ajutorul pentru finalizarea unui sound frumos îmbinat. Albumul a fost produs de Äl Jawala împreună cu Umberto Echo (Jamaram, Jahcoustix, Quadro Nuevo) şi co-producătorul Philipp Rauenbusch (Reamonn), care a surprins excelent pe album pulsul şi energia live a trupei, ai cărei membri sunt Steffi Schimmer (alto saxophone), Krischan Lukanow (tenor saxophone), Markus Schumacher (tobe, percuţie, clape), Daniel Verdier (bass) şi Daniel Pellegrini (tobe, didgeridoo, clape).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.