Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

AEGEE Cluj-Napoca

AEGEE Cluj-Napoca s-a constituit în 9 Mai 1991, de ziua Europei, marcând astfel idealul organizaţiei, de liberă mobilitate şi eliminare a prejudecăţilor legate de diferenţele istorice si sociale ale Europei Centrale şi de Est.

Asociaţia a fost prima antenă AEGEE Europe din România şi printre primele din Europa Centrală şi de Est. Organizaţia are statut de antenă autonomă, nonprofit şi se bazează pe munca voluntară a membrilor săi.

AEGEE Cluj-Napoca are în primul rând un profil cultural, sub diversele sale forme, de la promovarea specificului cultural românesc şi regional din Transilvania, a tradiţiilor şi a limbii până la susţinerea şi dezvoltarea conceptului de cultură politică şi cetăţenie activă prin încurajarea studenţilor în participarea la procesele democratice. În acelaşi timp organizaţia a susţinut reforma sistemului universitar şi procesul Bologna, luând parte la proiectul european Education Unlimited. Totodată, de curînd, AEGEE Cluj-Napoca a adoptat o poziţie verde prin organizarea de evenimente pe tema dezvoltării sustenabile şi conştientizării problemelor de mediu din România.

La nivelu european, membrii asociației au fost întotdeauna implicaţi în grupurile de lucru internaţionale, în proiecte, evenimente şi întâlnirile statutare organizate în diverse oraşe din Europa.

La nivel local, unul din cele mai constante şi populare proiecte este Universitatea de vară AEGEE, eveniment organizat în fiecare an în diverse locaţii şi oraşe din Transilvania. Evenimentul constă în diverse activităţi desfăşurate pe parcursul a două sau trei săptămâni cu participarea în jurul a 35 de studenţi străini din cel puţin zece ţări diferite. Deşi tematica evenimentului poate să difere de la an la an, în general Universitatea de vară s-a axat pe cultura, tradiţiile, oraşele şi minorităţile din Transilvania.

Ultima actualizare:

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.