Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO)

Data publicării
Categoria

Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Federaţia Română pentru Diabet şi Nutriţie, Univeristatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv Universitatea organizează în data de 21 Mai 2011, în Piaţa Unirii, o serie de evenimente menite să promoveze un stil de viaţă sănătos, binefacerile mişcării regulate şi a sportului, precum şi importanţa unei alimentaţii pe principii sănătoase.

Propunerea a venit în acest an simultan din două direcţii – dinspre medicii specialişti în bolile cauzate în principal de alimentaţia nepotrovită şi sedentarism, dar şi de la spotivii CS U – care au participat şi anul trecut la o primă ediţie a acestui eveniment.

A fost pentru mine o bucurie să văd cum, de la an la an se coagulează în jurul primăriei toţi actorii importanţi ai comunităţii pentru a le oferi clujenilor informaţie, dar mai ales alternative, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Manifestarea are două componente – una pentru publicul larg – care se desfăşura în spaţiul public, în aer liber, iar cea de a doua, în Sala de Sticlă a Primăriei, va fi una profesională, o sesiune de comunicare pe teme stringente în problema obezităţii, nutriţiei şi bolilor asociate, organizată de dl prof. Nicolae Hâncu.

În cee ce priveşte evenimentele din Piaţa Unirii. se vor desfăşura timp de câteva ore, începând cu ora 10:00. Va fi închisă circulaţia pe una din laturile pieţei Unirii (cea cu Galeriile de Artă), unde se vor organiza zone pentru diverse sporturi, handbal, volei sau streetball. Tot pe partea carosabilă închisă va fi si locul unde se vor organiza din oră în oră competiţii atractive de ştafetă, în principal pentru copii.

În Piaţa Unirii se vor organiza mai multe zone: una pentru specialiştii în nutriţie, care vor oferi informaţii şi sfaturi cu privire la măsurile de prevenire a bolilor cauzate de alimentaţie proastă şi lipsa de mişcare. Medicii voluntari, specialişti şi rezidenţi vor putea da mici consultaţii, vor lua greutatea şi tensiunea trecătorilor are doresc acest lucru.

Pentru că nu este mereu foarte evident ce trebuie să pună pe farfurie persoanele care doresc să schimbe stilul de viaţă, îl vor avea în piaţa Unirii şi pe Adrian Hădean – bloggerul culinar. Astfel Adrian Hădean va fi prezent pentru a le recomanda clujenilor reţete uşoare, sănătoase care se bucură de girul specialiştilor.

ZEIO – Ziua Europeană Împotriva Obezităţii este o iniţiativă paneuropeană independentă, care reuneşte pacienţii şi comunitatea medicală în vederea conştientizării publicului cu privire la excesul ponderal şi recunoaşterea obezităţii ca fiind o afecţiune cronică.

Obiectivul campaniei din acest an este de a ajuta cetăţenii supraponderali să piardă 5-10% în greutate pentru a-şi îmbunătăţi semnificativ starea de sănătate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.