Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Zece priorități ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca în 2011

Data publicării
Categoria

Proiectul de buget pe 2011 a fost deja publicat pe site-ul primăriei. Cel puţin 35% din buget vor merge spre investiţii.

Zece priorități ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca în 2011:

  1. Străzi şi alei. Anul acesta priaria va avea mult de lucru pe străzile Clujului şi va continua şi programul de refacere a străzilor şi aleilor dintre blocuri. Exista între blocuri zone în care nu s-a intervenit de zeci de ani, de când s-au construit cartierele oraşului. Anul acesta primaria va interveni pe câteva dintre străzile cu probleme istorice, cum sunt străzile Oaşului, Borhanciului, Calea Dezmirului.
  2. Iluminat public. Primăria va continua programul de extindere a sistemului de iluminat public pe noi străzi şi alei care nu au fost nicioadată iluminate, dar şi programul de modernizare pentru că acesta aduce reducerea consumurilor energetice prin tehnologia modernă utilizată. Problema eficienţei energetice este o problemă care se pune foarte serios la nivel European.
  3. Locuinţe şi urbanism. Continuarea reabilitării termice a locuinţelor şi a modernizării sistemului de distribuţie a energiei termice (reţele de distribuţie şi centrale). Investiţia în modernizare a permis municipalităţii clujene să menţină anul acesta preţul gigacaloriei, deşi a crescut TVA-ul. Darea în folosinţă a cel puţin 60 de locuinţe sociale (pe străzileTaberei şi Cojocnei). Finalizarea Planului Urbanistic General al municipiului, care va asigura, prin reglementările aduse, o dezvoltare armonioasă a oraşului pentru următorii zece ani.
  4. Parcuri şi locuri de joacă. Amplasarea aparatelor de fitness în Parcul Central şi apoi în Parcul Rozelor a avut succes. Anul acesta primăria va monta aparate pentru practicarea sportului în aer liber şi în parcurile din cartiere. Anul acesta primăria va realiza noi parcuri şi locuri de joacă în zone care au fost văduvite de aceste facilităţi până acum şi modernizarea celor existente, cum ar fi Reabilitarea Parcului Detunata. De asemenea, va începe reabilitarea Parcului Central Simion Bărnuţiu şi a clădirii Cazino, din fonduri europene.
  5. Parcări şi transport în comun. În primul rând se vor finaliza parkingurile din Mărăşti (str. Fabricii) şi Gheorgheni (Aleea Băişoara) şi se vor derula proiecte pentru construirea de altele noi de cartier (Mănăstur). Începerea lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai din fonduri europene este un proiect major. Avansarea unui proiect alternativ de transport urban, nepoluant, cu bicicleta, prin crearea unei reţele de staţii intermodale. Este un alt proiect pentru care se vor aduce bani europeni la Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, şi în 2011 se va continua acordarea gratuităţilor şi reducerilor la transportul în comun pentru pensionari, şomeri, elevi şi studenţi şi în 2011.
  6. Şcoli, grădiniţe şi creşe. Continuarea programului de extindere sau de construire a unor noi unităţi de învăţământ preşcolar şi preuniversitar în cartierele cu infrastructură insuficientă. Îmbunătăţirea alimentaţiei copiilor noştri, prin introducerea bunelor practici de nutriţie în bucătăriile unităţilor de învăţământ din Cluj-Napoca, elaborate de Federaţia Română de Diabet şi Nutriţie.
  7. Cultură şi divertisment. Materializarea primelor etape din proiectul Centrului Cultural Transilvania – sediu pentru Filarmonică. Începerea lucrărilor la Sala Polivalentă, cu 7.000 de locuri. Reamenajarea cinematografelor din patrimoniul oraşului. Noi cluburi ale pensionarilor. Sprijinirea cu alocaţii bugetare a activităţilor religioase, culturale sau sportive.
  8. Proceduri simple şi rapide pentru cetăţeni. Extinderea sistemului de acces electronic la registratură, plăţi online şi depunerea electronică a documentelor. De anul acesta şi cererile pentru parcări se pot depune online. Peste 100 de clujeni au profitat deja de această oportunitate. Continuarea întâlnirilor cu cetăţenii, consultarea publică privind priorităţile acestora.
  9. Restaurarea obiectivelor de valoare ale oraşului. Realizarea de noi zone pietonale în perimetrul centrului istoric al oraşului, în continuarea celor deja create. Finalizarea lucrărilor de reabilitare a Zidului Cetăţii. Reabilitarea zonei centrale a Canalului Morii şi transformarea acesteia în zonă de promenadă.
  10. Promovarea oraşului. Crearea de noi circuite turistice şi de parteneriate cu agenţii de turism şi asociaţii hoteliere. Implementarea unui proiect cu bani europeni, La pas prin oraşul comoară, Cluj-Napoca.
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.