Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Vizită de studiu la Bruxelles

Data publicării
Categoria

In perioda 19-21 Mai 2011, un grup de 15 studenți, foști delegați și organizatori în cadrul Proiectului Național Simularea Parlamentului European, Cluj Napoca, ediția a III-a, 2010, va participa la o vizită de studiu în Bruxelles, având ca și obiective principale două dintre mai importante instituții europene, Parlamentul European, respectiv Comisia Europeană.

Performanța și determinarea, interesul acordat față de procesul decizional în UE, entuziasmul manifestat în mod constant pe toată durata acestui proiect au recomandat acești tineri pentru acordarea premiilor de către Reprezentanța Comisiei Europene în București. Menționăm că toate costurile vizitei vor fi asigurate de către aceasta din urmă.

Prima zi va fi dedicată unei conferințe-dezbateri privind rolul Parlamentului European, procesul legislativ, modificările introduse prin Tratatul de la Lisabona. Dată fiind pregătirea în domeniu a participanților, se așteaptă la dinamizarea discuțiilor și clarificarea mai multor întrebări, dincolo de ceea ce este prezentat în mod oficial. După această întalnire, participanții vor avea acces la sala în plen.

A doua zi va consta în sesiuni de lucru la Comisia Europeană în cadrul a două Directorate Generale și a Cabinetului Comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, domnul Dacian CIOLOŞ. DG Comunicare va fi reprezentat de domnul Jakob BORK, External Speaker, iar DG Politica Regională de D-na Maria Mirabela LUPAESCU. În cadrul Cabinetului, studenții/masteranzii vor fi asistați de doamna Alina-Ștefania UJUPAN, Member of Cabinet.

Dintre câștigători, nouă sunt studenți ai Facultății de Studii Europene: Cosmina Amariei, Milena Bianca Gîț, Cristi Stroia, Raluca Gruia, Andrei Rusu, Alexandra Ionescu, Roxana Nica, Irina Pop, Dobrean Larisa, restul provenind din alte centre universitare importante din Romania: Mihai Epure, Ioana Acsinia, Teodora Dragulescu, Eleonora Arjoca, Dan Claudiu Vasile, Veaceslav Saramet.

Proiectul Național Simularea Parlamentului European, Cluj Napoca, ediția a III-a, 2010 a fost organizat de către Societatea Studenților Europeniști, dispunând de ajutor logistic de la Facultatea de Studii Europene și Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, precum și sprijin din partea Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Biroului Permanent al Parlamentului European la București. Dezideratul proiectului este să aducă o contribuție considerabilă la consolidarea democrației în țara noastră, prin participarea activă a tinerilor cu scopul de a dezvolta societatea civilă.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.