Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Verificări în cartierele municipiului

Data publicării
Categoria

Poliţiştii locali au desfăşurat în cursul zilei de joi, 8 Septembrie 2011, o amplă acţiune de verificare în cartierul Mănăştur. Au fost aplicate în total 52 de procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală 22.700 lei.

Acţiunea a urmărit verificarea respectării legislaţiei în vigoare privind disciplina în construcţii, protecţia mediului şi igienizare, activitatea de comerţ şi de taximetrie.

Inspectororii Serviciului Control Urbanism şi disciplină în construcţii au verificat 12 construcţii, dintre care 7 respectau documentaţia tehnică. 5 proprietari au primit somaţii pentru prezentarea documentelor, iar în 2 cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenţiei pentru amplasarea unor panouri publicitare pe proprietate privată, fără autorizaţie de construire. Sancţiunile, în valoare de 2.000 de lei, au fost întocmite conform Legii nr. 50/1991 republicată, dispunându-se îndepărtarea imediată a acestora.

Alte 18 procese verbale de constatare a contravenţiei au fost întocmite de către inspectorii de la Serviciul Control protecţia mediului şi igienizare pentru nereguli precum lipsa contractelor de salubritate, depozitări pe domeniul public, neîntreţinerea curăţeniei în incinta organizărilor de şantier, parcarea autoturismelor pe spaţii verzi. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.700 lei, în conformitate cu HCL nr. 191/2009 şi HCL nr. 149/2009.

Poliţiştii locali de la Serviciul Inspecţie Comercială au acţionat pentru verificarea taximetriştilor, a comercianţilor din pieţe, combaterea comerţului ambulant, respectarea de către agenţii economici a orarului de aprovizionare a magazinelor. Pentru cele 32 de nereguli constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de 10.000 lei, pe baza HCL nr. 109/2009, HCL nr. 150/2009, HCL nr. 191/2009 şi a Legii nr. 12/1990.
Astfel de acţiuni tematice vor fi organizate în toate cartierele municipiului.

Combaterea cerşetoriei este, de asemenea, un obiectiv important al Primăriei. Două echipaje mixte ale Poliţiei Locale, în colaborare cu Poliţia Municipiului, precum şi poliţiştii locali de la Biroul de Intervenţie, acţionează zilnic, în special în zona centrală a municipiului, pentru depistarea celor care apelează la mila publicului. În această săptămână au fost identificaţi 27 de cerşetori, dintre care 4 copii. Alte 9 persoane fără adăpost au fost depistate în parcurile I.L.Caragiale şi Ştefan cel Mare. Aceste persoane au fost ridicate şi conduse la secţia 1 a Poliţiei Municipiului, în vederea amprentării, fotografierii şi verificării în baza de date. Copiii au fost trimişi la Adăpostul Arlechino. Controalele au fost realizate în zona centrală a oraşului. Poliţiştii locali au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale pe baza Legii nr. 61/1991 republicată (sancţiunea este cuprinsă între 100 şi 500 de lei).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.