Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Vector – Design şi Ilustraţie de Carte

Data publicării
Categoria

Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei, anunţă lansarea proiectului cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) – Vector – Design şi Ilustraţie de Carte destinat studenţilor şi masteranzilor UAD Cluj-Napoca, precum şi tuturor tinerilor artişti cu vârsta sub 35 de ani pasionaţi de carte şi ilustraţie.

Proiectul Vector – Design şi Ilustraţie de Carte se va desfăşura în perioada 22 Octombrie 2012 – 3 Noiembrie 2012 la Cluj-Napoca şi va consta dintr-o serie de conferinţe şi ateliere de lucru pentru tinerii artişti, precum şi o expoziţie atelier-deschis.

Proiectul oferă o perspectivă complexă asupra designului de carte, ca mijloc relevant al expresiei contemporane, atât într-o abordare multidisciplinară, cât şi într-un mediu multicultural, dintre vorbitorii invitaţi fac parte artişti recunoscuţi în domeniul designului de carte din ţară (Nicu Ilfoveanu, Stefan Câlţia), cât şi din străinatate (Uta Schneider – Germania, Edmund Wee – Singapore).

Modalitatea de înscriere este simplă prin completarea unui formular şi predarea unui portofoliu (proiect de design sau ilustraţie de carte), data limită de aplicare fiind 16 Octombrie 2012, începând cu ora 16:00. Toate manifestările vor avea loc în spaţiile puse la dispoziţie de UAD Cluj-Napoca, cei înscrişi în proiect participând la toate activităţile acestuia.

Formularul de înscriere se poate descărca de pe site-ul oficial sau de pe blog. După completare acesta poate fi trimis, însoţit de portofoliu, fie pe adresa vectorcarte@gmail.com, fie depus la biroul de relaţii publice şi internaţionale al UAD Cluj-Napoca (Piaţa Unirii, numărul 31, etaj I). Selecţia participanţilor la proiect va fi făcută de către o comisie de specialitate în perioada 16-21 Octombrie 2012, urmând ca rezultatele acesteia să fie postate atât pe site-ul UAD Cluj-Napoca, cât şi pe performanta-cultura.ro.

În afara beneficiului de a fi parte a unui proiect cultural dedicat designului şi ilustraţiei de carte, trei din proiectele propuse de participanţi şi expuse în cadrul expoziţiei-atelier deschis vor fi contractate pentru a fi publicate de editurile interesate din rândul celor invitate să participe la eveniment.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.