Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB, vicecampioană mondială la debate academic

Data publicării
Categoria

Echipa Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, formată din Radu Cotarcea şi Octavian Buta, a ajuns până în finala ESL a Campionatului Mondial de Dezbateri Universitare de la Chennai (India), fiind prima prezenţă românească la acest nivel în ultimii cinci ani, după ce, în anul 2009, o altă echipă a aceleiaşi universităţi, formată din Dan Cristea şi Nicoleta Lupea, a câştigat Campionatul Mondial de la Cork, la aceeaşi categorie.

În acest an, echipa UBB a concurat în finală împotriva echipelor Berlin A, Lund A, si Belgrad B, titlul mondial fiind câştigat de către echipa Berlin A, celelalte echipe obţinând titlul de vice-campioane mondiale. De asemenea, Radu Cotarcea a ocupat locul șase în clasamentul individual ESL al competiţiei.

Campionatele Mondiale de Dezbateri, organizate, în acest an, la Chennai (India), sunt cea mai mare competiţie de dezbateri cu participare internaţională, cu peste 350 de echipe participante.

Cele două echipe oficiale ale Universităţii Babeş-Bolyai au reusit, după nouă runde preliminare, desfăşurate în perioada 27 Decembrie 2013 – 31 Decembrie 2013, performanţa de a se califica în fazele eliminatorii ale competiţiei, la categoria ESL (limba engleza ca a doua limbă vorbită). În fazele eliminatorii, competiţia se desfăşoară pe trei niveluri de participare, în funcţie de nivelul de utilizare a limbii engleze: limbă nativă, a doua limbă sau limbă străină. Mai mult, ambele echipe, respectiv Babeş-Bolyai University A, formată din Radu Cotarcea şi Octav Buta, precum şi Babeş-Bolyai University B, formată din Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu, au reuşit să se califice în semifinalele ESL, universitatea clujeană fiind singura care a avut două echipe în semifinalele competiţiei, indiferent de categoria de limbă.

Următoarea ediţie a Campionatelor Mondiale de Dezbateri va avea loc în Malaezia, la finalul anului 2014.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.