Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB pune bazele colaborării cu cea mai mare universitate din SUA

Data publicării
Categoria

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Arizona State University (ASU), din Statele Unite ale Americii, au pus bazele unei colaborări de lungă durată care se va concretiza în dezvoltarea unor proiecte comune în mai multe domenii: filologie, ştiinţele comunicării, ştiintele economice şi ştiinţa mediului. Proiectul reprezintă un parteneriat strategic care are la bază un memorandum de întelegere (memorandum of understanding) semnat anul trecut de cele două universităţi. Colaborarea își propune, de asemenea, dezvoltarea în comun a unui program academic de masterat (de tipul double degree) pentru ştiinţele comunicării.

Un rol esenţial în iniţierea şi dezvoltarea acestei colaborări l-a avut Consulul General Onorific al României, în Arizona, prof. univ. dr. Ileana Alexandra Orlich. Domnia Sa este profesor de Literatură Comparată şi Studii Româneşti la ASU si a pus bazele primului program de limba română, încă din anul 1998, fiind, totodată, şi directorul programului de Studii de limba română de la universitatea din Arizona. Alături de programul de limba română, d-na Ileana Orlich a creat şi Şcoala de Vară ASU în România şi Europa Centrală, eveniment ajuns deja la cea de-a 15-a ediţie.

Din delegația oficială a UBB, aflată în vizită la Arizona State University, fac parte: rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop şi prorectorii UBB, prof. univ dr. Călin Rus și prof. univ. dr. Marcel Pop.

Arizona State University (ASU) este cea mai mare universitate de stat din Statele Unite ale Americii, din punct de vedere al numărului de studenţi înscrişi. Fondată în 1885 ca o Şcoală Normală din Tempe, Arizona, ASU se situează în primele 25 de institute de cercetare din SUA, în ceea ce priveşte producția de cercetare, inovare, dezvoltare, dar şi a numărului de brevete acordate și a numărului de propuneri de granturi de cercetare finanţate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.