Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB FSEGA semnează primul memorandum de colaborare cu o universitate americană de prestigiu

Data publicării
Categoria

În data de 23 Februarie 2016, în prezența Consiliului Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB a avut loc semnarea Memorandumului de colaborare (Memorandum of Understanding) dintre Universitatea Babeș-Bolyai și University of North Carolina at Chapel Hill, reprezentând documentul fundamental al colaborării dintre UBB și cea mai veche universitate de stat din Statele Unite.

Memorandumul de colaborare a fost semnat de către domnul acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB și domnul prof.univ.dr. Dumitru Matiș, decanul FSEGA.

În cadrul memorandumului se face referire distinctă la UNC Kenan-Flagler Business School și UBB FSEGA, fapt pentru care Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor beneficiază pentru prima dată de un acord complex, clar și direct cu o universitate americană.

Existența acestui acord de colaborare între cele două universități, particularizat pentru Kenan-Flagler Business School și FSEGA, reprezintă în fapt o recunoaștere a studiilor de masterat desfășurate în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Memorandumul este detaliat deja în două acorduri de implementare, astfel: Student Exchange Agreement și Visiting Faculty Agreement, prin care se stabilește în mod clar modul de colaborare și desfășurare a schimburilor între cele două facultăți. Acordul cadru (MoU) poate fi particularizat și pentru alte facultăți din cadrul UBB, după modelul FSEGA, reprezentând o oportunitate reală pentru facultățile care doresc să dezvolte proiecte comune cu universități americane.

Pentru asigurarea resurselor financiare necesare implementării efective a acestui memorandum și realizării implicite a parteneriatului dintre cele două instituții a fost semnat un Acord Erasmus +, pentru perioada 2016-2021.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.