Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB dă startul pregătirilor pentru admiterea la facultate pentru anul universitar 2014-2015

Data publicării
Categoria

Pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, potenţiali candidaţi la concursul de admitere, o parte dintre facultăţile UBB oferă o serie de consultaţii gratuite, pe diferite domenii: matematică, informatică, fizică, biologie, chimie.

Alături de aceste cursuri pregătitoare, Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an concursuri, care pot înlocui examenul de admitere. Facultăţile care organizează acest tip de concursuri sunt: Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Biologie și Geologie, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Concursurile se adresează, în principal, elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la una dintre facultăţile din cadrul UBB.

Universitatea Babeş-Bolyai a definitivat şi aprobat cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2014-2015. În conformitate cu ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale, nr. 28/14.01.2014, UBB a elaborat propriul regulament de organizare a admiterii pentru programele de studii oferite, în concordanţă cu strategia instituţională a universităţii.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, Universitatea organizează examene de admitere, pe baza metodologiilor proprii, stabilite de fiecare facultate din cadrul UBB.

Graficul de desfăşurare a admiterii, criteriile de selecţie pe facultăţi şi specializări pot fi consultate accesând site-ul oficial. Bibliografia, criteriile specifice şi cele de departajare sunt deja postate pe site-urile facultăţilor.

La nivelul fiecărei facultăţi au fost stabilite Oficiile Permanente ale Admiterii, care vor coresponda cu candidaţii şi vor le transmite informaţii actualizate despre admitere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.