Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Top 10 concerte din 2010

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

În cele ce urmează vă voi prezenta zece dintre cele mai reuşite momente, din Cluj, ale gloriosului an care acum este pe sfărşite. Veţi obeserva că evenimentele despre care este vorba vor fi tratate cu subiectivism şi se prea poate ca gusturile mele, fie ele dintre cele mai alese, să nu fie congruente cu tot ceea ce va trece vouă prin cap.

Bineînţeles, au fost şi concerte pe care le-am ratat, câteva dintre acestea lăsând un gol în presupusul meu suflet. Dintre cele pe care le-am văzut, acestea mi-au plăcut cel mai mult:

#10 Dub Fx @ Midi

Deşi Dub Fx nu e tocmai pe filmul meu, mi-a plăcut la concert. A fost plin în Midi cu tot felul de oameni, Dub Fx fiind un trubadur care prinde la un public foarte divers, a sunat bine şi majoritatea oamenilor au intrat pe gratis, combinaţie care a dus la un concert reuşit.

#9 Dead Pope’s Company @ Booha

În martie am fost la Dead Pope’s Company în Booha. Daca nu aţi fost la concert, este vorba despre o formaţie de garage punk din Cehia pe care puteţi să o ascultaţi şi să o vedeţi pe net până când vin iar în Cluj.

#8 EZ Basic @ Booha

Din Ungaria au venit în Booha şi acum se află pe locul 8 în lista mea. Publicul a fost numeros la EZ Basic şi muzica a fost bună.

#7 Jack Of Heart @ La Gazette

Jack Of Heart sunt o formaţie din Franţa care sună foarte bine. Flamboianţi şi fără inhibiţii au fost… francezi.

#6 Acid Baby Jesus @ Booha

Acid Baby Jesus au cântat cu Davila 666 în Booha pe la ora 2 pentru un public în care se aflau cei de la Davila şi înca vreo 10 oameni. Băieţii de origine greacă au creat formaţia pe care o ascult cel mai des, din această mirifică listă, în confortul căminului meu. Admirabilul videoclip pentru piesa It’s On Me, îl puteţi (şi vă povăţuiesc) să îl vizionaţi, chiar acum, aici.

#5 Dorena @ Irish & Music Pub

Dorena este o formaţie de post-rock din Suedia. O recenzie mai detaliată şi poze de la concert, găsiţi aici.

#4 Handsome Furs @ Booha

Proabil cea mai cunoscută formaţie de indie/synth punk care a călcat prin Cluj, Handsome Furs au umplut Booha. Duo-ul canadian, format din Dan Boeckner (care mai e şi frontman-ul intr-o mică formaţie numită Wolf Parade) şi Alexei Perry, şi-au cântat melodiile, care mie imi sună foarte personale şi ne-au lăsat şi pe noi (vreo 200 de oameni) să intăm în intimitatea lor pentru o seară.

#3 Pistamashina @ Booha

Aceasta a fost seara în care 4 Ninja din Bulgaria au asediat Booha. Pistamashina sunt ca un fel de definiţie a indescriptibilului, fiind ceva cu totul diferit şi interesant.

#2 Discoballs @ Raum

Pe un binemeritat loc 2 se află singura formaţie românească pe care o veţi găsi aici. Discoballs au creat muzica pe care vor mărşalui spre victorie armatele viitorului, aceasta îmbinată cu faptul că au haine cu lasere pe ele în concert au dus la aproape cel mai bun concert din an. Căldura verii era aproape la fel de sufocantă ca şi plictiseala care cucereşte Clujul pe timp de vară când a fost anunţat acest concert, anunţ pe care l-am socotit drept miraj până în seara în care totul s-a adeverit.

#1 L’Homme Puma @ Irish & Music Pub

Pe mult râvnitul loc întâi se află francezii de la l’Homme Puma, iar despre concertul lor puteţi citi aici.

Cam atât din 2010, ne vedem în 2011…

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Comentarii (4)

 1. Andrei Amaricăi

  Susțin tot ce e scris mai sus! Văzut tot și auzit tot!
  Deși aș fi scos efix de acolo și l-aș înlocui cu Mono Jacks. Cum să uiți măi Paul de Mono Jacks? Și mai zici că merge mintea la băiatu :))

  Răspunde

 2. Paul Grigoraş

  Am știut că o să zici de mono jacks :)) ar fi fost cam următorii. Oricum 5 locuri sunt ocupate de concerte din Booha, trebuie şi puţină diversitate din când în când.

  Răspunde

 3. Andrei Amaricăi

  Puteai să zici de ăla de la Muzeu din cadrul TIFF… Sau la Boiler :))
  Ar mai fi fost RIFF la Sala Sporturilor…

  Răspunde

 4. Paul Grigoraş

  :)) da…
  Mai erau de menţionat o grămadă oricum… Davila 666, Noblesse Oblige, The Moood, Dekadens, Human Toys etc.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.