Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

The Non-Formal Road to Mental Health

Data publicării
Categoria

Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca a implementat cursul internațional „The Non-Formal Road to Mental Health” în perioada 3-9 Noiembrie 2014.

Finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acesta are ca scop dezvoltarea de competențe de utilizare a metodelor de educație non-formală, în domeniul sănătății mintale, în rândul a 24 de lucrători din organizații de tineret din România, Slovenia, Italia, Irlanda și Polonia. Pe perioada celor șapte zile de training participanții au fost implicați în exerciții simbolice, activități în natură, pictură, colaj, dans-mișcare, activități de grup, creare de material video, foto-voice, jocuri de rol, simulări și alte activități de educație non-formală.

Obiectivele cursului au vizat: conștientizarea importanței și principiilor educației non-formale; introducerea unor exemple de metode non-formale care pot fi utilizate în promovarea sănătății mintale; dezvoltarea de competențe în crearea și implementarea unor activități de promovare a sănătății mintale cu ajutorul metodelor de educație non-formală și schimbul de practică și experiență între lucrători din domeniul sănătății mintale din diferite țări. Prin „The Non-Formal Road to Mental Health” sau alte proiecte internaționale finalizate cu succes, cum ar fi „Connecting the Visions” (august 2012), Minte Forte își propune dezvoltarea capacității organizaționale sale și a partenerilor săi, de a răspunde nevoilor în domeniul sănătății mintale din comunitate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.