Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Teatrul Național din Cluj-Napoca participă la Festivalul Internațional de Teatru SLAVIJA 2012

Data publicării
Categoria

În perioada 8-11 martie Teatrul Național ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca va participa la Festivalul Internațional de Teatru SLAVIJA 2012 Belgrad, Serbia. Festivalul se va desfășura în perioada 9-17 martie și va găzdui 10 spectacole din 8 țări europene. Teatrul Național din Cluj, va participa cu spectacolul Zenobia după Gellu Naum, scenariul și regia Mona Marian.

Festivalul Internațional de Teatru SLAVIJA se află la a 11-a ediție, numărând printre participanți, de-a lungul acestei perioade, peste 60 de trupe de teatru, din peste 30 de țări.

Spectacolul prezentat de Naționalul clujean, „surprinde perfect acest amestec de confesiune juvenil-disperată și inserturi năstrușnice, personaje «trăiriste» și eroi fantasmatici, patetism și ironie. Excelentul decupaj al Monei Marian este întregit de scenografia plastică și eficientă a Eugeniei Tărășescu-Jianu, care, mai ales prin costume, dă o culoare specială ansamblului, și de foarte buna coloană sonoră a Corinei Sîrbu. Interpretarea a fost pregnantă și convingătoare, cu atâta estetism și spirit ludic cât trebuie unui spectacol de artă, așa cum e Zenobia“, spune Claudiu Groza.

Mona Marian mărturisește că „a-l citi pe Gellu Naum e o bucurie fără limite iar a încerca să sugerezi realitatea teatrală a poeticii lui Gellu Naum e o aventură de natura visului! Acum ţi se deschide o poartă de care nu poţi decât să treci şi să ajungi… în visul lui Gellu Naum… Bucuria Fiinţei este sigura fericire adevărată… pare că şopteşte poetul… fericire la care se poate ajunge nu prin mijlocirea vreunei forme, averi, religii, persoane sau eveniment, prin nimic din tot ceea ce se poate întîmpla…“.

Distrubuția: Cornel Răileanu, Cristian Rigman, Romina Merei, Ovidiu Crişan, Anca Hanu, Radu Lărgeanu, Cristian Grosu, Miron Maxim, Maria Munteanu, Eva Crişan, Elena Ivanca, Angelica Nicoară, Silvius Iorga.

În data de 7 martie puteți urmări spectacolul Zenobia, la Studioul „Euphorion“ al T
eatrului Național din Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.