Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Studioul de operă Viva Vox, un nou proiect pentru interpreții și creatorii talentați

Data publicării
Categoria

Cea mai nouă initiativă a echipei manageriale a Festivalului Studențesc de Operă Viva Vox este studioul de operă inițiat în acest an, un demers ce tinde să devină principalul proiect desfășurat în intervalele dintre ediții și care acaparează organizarea seriilor de concerte ce formează agendele anuale ale Viva Vox.

Scopul acestui proiect este acela de a fructifica la nivel superior câștigurile de imagine ale Festivalului Studențesc de Operă Viva Vox, care în pofida vârstei extrem de tinere a reușit ca la ediția a III-a (2012), sa se deja impună în circuitul valorilor lirice, ocupând o poziție semnificativă la nivel european.

Acest succes se datorează managementului extrem de modern și dinamic de care Viva Vox a beneficiat și care a facut posibile parteneriate cu instituții europene de prim rang, cum
ar fi Universitatea de Muzică și Arte Dramatice Mozarteum din Salzburg, Austria. Prezențe ale unor personalități europene de prim rang, precum Peter Mario Katona – directorul de casting al Royal Opera House Covent Garden ori doamna Luiza Petrov, au onorat Viva Vox în 2012 contribuind la buna reputație a acestuia, o construcție ctitorită cu ajutorul prietenilor festivalului: Viorica Cortez, Lucia Stănescu, Matia Slătinaru Nistor, Leontina Văduva, Luminița Constantinescu, Anda Tăbăcaru Hogea, Sissy Thammer, Maria Temesi, Mohos Nagy Eva, Hermann Keckeis, Ionel Pantea, Petre Sbârcea, Gheorghe Victor Dumănescu, Costin Popa și alții.

Ce este studioul de operă Viva Vox?

Studioul de operă Viva Vox este un centru independent ce oferă un cadru de manifestare tuturor interpreților și creatorilor interesați și care dorește să servească drept platformă de afirmare a tuturor talentelor latente din domeniul liric, la nivel local.

Ce urmărește studioul de operă Viva Vox?

Asigurarea funcționarii unui cadru de lucru profesionist organizat, propice afirmării talentelor, care să polarizeze energiile artistice latente din zona liriricului și să valorifice acest potențial artistic.

Cui se adresează studioul de operă Viva Vox?

Tuturor interpreților și creatorilorilor interesați să se afirme în zona spectacolului liric ca: regizori, scenografi, artiști lirici, impresari…

Cum funcționează studioul de operă Viva Vox?

Studioul de operă Viva Vox asigură tuturor cursanților posibilitatea dezvoltării artistice individuale prin repetiții săptămânale ce conduc la reprezentații scenice, rolurile fiind distribuite în funcție de performanțele individuale. Numărul spectacolelor pe stagiune diferă în funcție de performanța cursanților, conducerea studioului asumîndu-și obligativitatea punerii în scenă a minim o producție în fiecare stagiune. Pentru atingerea obiectivelor propuse, Studioul de operă Viva Vox încheie parteneriate cu instituții de spectacole din România, cum sunt: Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară din Cluj, Casa de Cultură a Studenților, etc.

Accesul în cadrul studioului de operă Viva Vox?

Cei interesați să activeze în cadrul Studioului de operă Viva Vox trebuie să solicite în scris acest lucru, fiind distribuiți în urma audiției în una din producțiile curente. Cursurile studioului presupun o cotizație lunară de 150 lei.

Ce nu oferă studioul de operă Viva Vox?

Studioul nu asigură pregatirea muzicală individuală. Simpla calitate de cursant în cadrul studioului nu garantează accesul la rolurile principale ale producțiilor acestuia.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.