Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Student O Bike s-a lansat la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a încheiat un protocol cu Asociaţia Green Revolution pentru realizarea proiectului Student O Bike. Acest proiect de ecologie urbană este dedicat în exclusivitate studenţilor şi susţine mersul pe bicicletă.

Programul de închiriere a bicicletelor va fi de zece ore pe zi şi se va face în funcţie de nevoile studenţilor. Pe timpul iernii (decembrie-februarie) bicicletele vor fi depozitate, urmând ca programul să se reia din luna martie.

Este important de ştiut că studenţii pot închiria bicicletele pe timpul week-endului. Bicicletele se vor putea închiria gratuit începând de astăzi şi până anul viitor în noiembrie, pe baza carnetului de student valabil şi a actului de identitate.

Au fost instalate două centre de bike sharing – la Iullius Mall şi în Complexul Studenţesc Haşdeu. Fiecare centru va fi format dintr-o cabină cu un birou şi sistemele de prindere şi securizare a bicicletelor. Predarea bicicletelor se va putea face la oricare dintre cele două centre.

Organizatorii Student O bike susţin că vor oferi şi locuri de muncă pentru tinerii clujeni, urmând să angajeze opt tineri la cele două centre din Cluj-Napoca.

Proiectul este deja implementat în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca, urmează să se demareze şi la Iaşi şi este realizat de Raifeisen Bank şi Asociaţia Green Revolution, cu spijinul Ministerului Mediului, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca.

Primăria municipiului Cluj-Napoca încurajează acest demers, cu atât mai mult cu cât acesta constituie o pregatire bună pentru clujeni pentru ceea ce va însemna proiectul municipiului de bike sharing (introducerea unui sistem alternativ de transport urban cu ajutorul bicicletei şi amplasarea a 50 de staţii intermodale).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.