Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Sportul, noul trend în ce privește petrecerea timpului liber la Cluj Napoca

Data publicării
Categoria

Cluj Napoca este unul dintre cele mai dinamice orașe din țară, care reușește să atragă foarte mulți tineri datorită capacității de a se dezvolta în funcție de cerințele noilor generații. Un stil de viață sănătos, care include un sport este din ce în ce mai apreciat, iar clujenii pot alege o varietate de activități sportive, de la alergat în parcuri și antrenamente în aer liber până la sporturi de sală.

Fotbalul – inima sportului din Cluj-Napoca
Cu mii de partide care se desfășoară în fiecare zi în întreaga lume la nivel profesionist sau amator, fotbalul este pe lista sporturilor preferate și la Cluj Napoca. Sportul rege, așa cum adesea este denumit, este un bun exercițiu cardio, care ajută și la dezvoltarea unor capacităților fizice cum sunt agilitatea și coordonarea. Pe lângă beneficiul pentru sănătate, o partidă de fotbal este și o oportunitate bună de a socializa cu colegii sau prietenii după o zi de muncă. Faptul că este pe lista celor mai atractive sporturi și la Cluj Napoca este dovedit și de numărul mare de terenuri de sport și baze sportive. La o simplă căutare pe hartă vor apărea peste 20 de astfel de locații, în diverse zone ale orașului. Terenurile de închiriat sunt echipate cu facilități moderne, cum ar fi iluminare adecvată, vestiare, acces la toalete și un orar de funcționare care le face accesibile și celor care lucrează până seara târziu.

Rivalitate sportivă veche de câteva decenii
Terenurile menționate anterior nu includ și cele două stadioane de renume, „Stadionul Dr. Constantin Rădulescu” și „Cluj Arena”, un stadion modern, cu aproximativ 30.000 de locuri, care găzduiește meciuri și evenimente sportive și culturale. De altfel, cele două echipe rivale CFR Cluj și U Cluj, fiecare cu o istorie impresionantă, încing atmosfera de câte ori dispută meciuri acasă. Pasionații de fotbal pot chiar să parieze pe echipa preferată atât la casele de pariuri terestre cât și la cele online cum este NetBet, (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18).

Sporturi populare indoor și outdoor
În Cluj-Napoca, sporturile nu se limitează doar la fotbal. O gamă largă de discipline sportive indoor și outdoor sunt practicate în oraș, satisfăcând nevoile tuturor. Iată câteva exemple de sporturi populare. Baschetul are un număr impresionant de fani la Cluj-Napoca. Sunt numeroase săli de sport dedicate acestei discipline și echipe locale care se antrenează și se confruntă în meciuri competitive. În creștere este și tenisul, care atrage tot mai mulți începători și jucători avansați prin organizarea unor turnee care se desfășoară atât în aer liber, cât și în săli acoperite. Noul spațiu pietonal de pe malul Someșului și numeroasele parcuri din oraș sunt preferate și de cei care aleg alergarea ca exercițiu pentru sănătate.

Sporturi cu aport ridicat de adrenalină

Pădurile din jurul municipiului Cluj Napoca sunt preferate de cei care doresc să-și testeze anduranța pe circuite ciclistice. Sunt numeroase piste și trasee cu puncte de belvedere de unde orașul poate fi admirat. În apropierea orașului se poate practica și parapantismul și escalada. Cei care doresc să ajungă în vârf pot să aleagă surplusul de adrenalină oferit de escaladă și în spații indoor, deoarece în oraș există chiar mai multe săli pentru practicarea acestui sport.

Trecând în revistă cele câteva din activitățile care se desfășoară la Cluj Napoca se poate concluziona că sportul nu este doar o activitate fizică, ci și un mod de viață care poate îmbunătăți sănătatea noastră și calitatea vieții în general.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.