Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Sistemul de monitorizare video a traficului rutier a fost pus în funcțiune

Data publicării
Categoria

Sistemul este creat pentru a creşte nivelul de siguranţă al cetăţenilor din municipiu. Acesta se află într-o fază de teste şi reglaje ale camerelor.

Astfel, sunt supravegheate intrările în oraş, principalele intersecţii din oraş, obiective de interes local sau de mobilier urban care sunt sistematic supuse vandalizărilor şi distrugerilor, precum şi locuri cu risc mare de depozitare ilegală de deşeuri.

În total, există 79 de zone supravegheate cu 220 de camere.

Sistemul ne va permite un mai bun control al zonelor cu risc mare, atât în privinţa traficului rutier, cât şi în ceea ce priveşte depozitările ilegale de deşeuri a declarat primarul Sorin Apostu.

Structura acestui proiect a presupus realizarea unei reţele de telecomunicaţii la nivel de municipiu care să transmită imaginile captate din diferite puncte ale oraşului către un dispecerat.
Camerele sunt montate în aşa fel încât să poată vizualiza numerele maşinilor din trafic pentru a-i putea identifica pe cei care nu respectă regulile de circulaţie.

Sistemul este alcătuit din trei mari componente:

  • partea de captare de imagini;
  • reţea de transmisii de date pe fibră optică;
  • Dispeceratul central de monitorizare şi înregistrare – este amplasat în clădirea Primăriei şi supravegheat de către angajaţii de la Serviciul Siguranţa Circulaţiei. Înregistrările se păstrează 15 zile.

Pe 9 August 2010 a avut loc deschiderea ofertelor depuse la licitaţia organizata de municipiul Cluj-Napoca pentru achizitia Serviciului de transmisii de date la dispeceratul de monitorizare.

A câştigat SC Electrogrup Cluj-Napoca. Prețul unitar a adjudecat este de 179 lei/cameră/lună (fara TVA), faţă de cel de 209 lei/camera/luna (fara TVA) ofertat de SC SVF Management Prod serv în asociere cu SC Startnet Consulting/SC Electroalfa si SC Avitech.

Durata acordului cadru este de șapte ani. Practic, este ca un abonament la telefonie. Primăria nu are decât costurile de exploatare, care vor fi de 472.000 de lei pe an

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.