Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Sancţiuni pentru localurile din apropierea şcolilor

Data publicării
Categoria

Poliţiştii comunitari ai Serviciului inspecţie comercială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de control în rândul localurilor de alimentaţie publică care funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ.

Verificările au fost efectuate la începutul acestei săptămâni, iar principalul aspect vizat a fost respectarea prevederilor H.C.L. nr. 150/2009 privind interzicerea comercializării şi expunerea spre vânzare a băuturilor alcoolice, ţigărilor şi a celorlalte produse din tutun în incinta unităţilor de învăţământ sau în apropierea acestora, la o distanţă mai mică de 100 de metri.

Au fost verificate opt localuri din vecinătatea unor unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal. În trei cazuri au fost depistaţi minori, care consumau bere, jucau table sau consumau cafea şi tutun în timpul orelor de curs în incita unor localuri.

Valoarea sancţiunilor aplicate celor trei societăţi a fost de 3.000 de lei (în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009). Elevii depistaţi în aceste localuri au fost însoţiţi până la instituţiile de învăţământ de care aparţin şi predaţi diriginţilor, respectiv conducerii şcolilor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.