Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a încheiat proiectul Platforma Culturală TiMAF

Data publicării
Categoria

„Platforma Culturală TiMAF” a fost un Proiect inițiat de Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania și s-a desfășurat pe parcursul a 16 luni, perioadă în care au fost implementate zece evenimente cultural artistice, zece workshop-uri de mediere artistică și două evenimente interculturale, cu scopul de a face arta mai accesibilă publicului larg.

Proiectul a primit finanțare nerambursabilă în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European” printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României.

Lansat sub sloganul „ Let’s get ARTivated”, „Platforma Culturală TiMAF”, și-a propus să aducă arta în toate formele ei, cât mai aproape de locuitorii clujeni, evenimentele fiind gândite astfel încât să activeze cinci cartiere din oraș.

Evenimentele din cadrul Proiectului au avut drept scop reducerea distanței față de evenimentele cultural-centrale prin derularea a 22 de evenimente în 7 cartiere (Mărăști, Iris, Gheorgheni, Între Lacuri, Grigorescu, Centru, Observator) și 3 spații publice (Iulius Park, B-dul Eroilor-Concept Space, Muzeul Etnografic ,,Romulus Vuia” ).

Proiectul s-a adresat unui public interesat de cultură și pasionat de unul dintre cele 8 domenii artistice, cu vârsta cuprinsă între 16 și 40 de ani.

În cadrul proiectului au fost realizate: un Kit de Mediere Artistică, Două Reviste bilingve dedicate proiectului, fiecare având 48 de pagini care cuprind toate activităților desfășurate în cadrul proiectului; a fost realizat și un Film Documentar care cuprinde fotografii, cadre înregistrate la evenimente și ateliere precum și testiomoniale ale beneficiarilor proiectului. Nu în ultimul rând, a fost realizată o Carte Album intitulată ARTivated. Aceasta este formată din 90 de pagini care cuprind lucrări de grafică, fotografie și o culegere de texte- poezie și proză.

În urma demarării proiectului au rezultat 100.000 de beneficiari indirecți și 3.670 de beneficiari direcți, dintre care 400 sunt beneficiari ale celor zece ateliere de mediere artistică.

Întreg proiectul a fost realizat în colaborare cu peste 150 de artiști și cu ajutorul a 150 de voluntari, iar participarea la toate evenimentele a fost GRATUITĂ.

Prin intermediul „Platformei Culturale TiMAF” s-au desfășurat evenimente variate, destinate celor opt arte: teatru, muzică, dans, film, literatură și poezie, artă grafică, fotografie și artă tradițională, dar și evenimente în care au fost îmbinate diferite domenii artistice, la care publicul clujean a fost provocat să participe activ.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.