Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a desemnat câştigătorul care va realiza intrările în oraş

Data publicării
Categoria

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a desemnat câştigătorul concursului organizat pentru Intrările oraşului-sistem de comunicare integrat în Cluj-Napoca.

Prin concurs s-a urmărit identificarea unei soluţii care să trateze comunicarea integrată la nivelul oraşului pe mai multe paliere: intrarea în oraş, comunicare instituţională şi comunicarea/informarea cetăţenilor, astfel încât să se comunice în mod unitar în mai multe registre atât cu cetăţenii clujeni, cât şi cu cei care tranzitează / vizitează oraşul.

În ceea ce priveşte intrările în municipiu, este vorba despre:

  • intrarea / ieşirea dinspre Turda;
  • intrarea / ieşirea dinspre Floreşti;
  • intrarea / ieşirea dinspre Chinteni;
  • intrarea / ieşirea dinspre Baciu;
  • intrarea / ieşirea dinspre Someşeni;
  • intrarea / ieşirea dinspre Apahida.

Contractul de proiectare a fost câştigat de Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae, la valoarea de 72.296,40 lei (faţă de 120.000 de lei, cât reprezenta valoarea estimată a procedurii); din echipa arhitectului Fleşeriu mai fac parte arhitectul Peter Eszter şi inginerul Doru Călin Crişan.

S-a desemnat câştigătorul care va realiza intrările în oraş

S-a desemnat câştigătorul care va realiza intrările în oraş

Au fost depuse în total 15 proiecte, iar juriul a stabilit următorul clasament:

  • Locul I şi premiul I – Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae – 1455,84 puncte;
  • Locul II şi premiul II – SC Made By SRL – 1217,72 puncte;
  • Locul III şi premiul III – SC Schmidt Arhitectura SRL – 1195 puncte;
  • Locul IV – Mihaela Meslec – Huenerwadel Partnership – 983,16 puncte;
  • Locul V – SC Arhitect Magda SRL – 926 puncte.

Juriul concursului a fost alcătuit din: Ioan Sbârciu, Radu Solovăstru, Ligia Subţirică, Ioana Mihaela Agachi, Szabolcs Guttman, Romulus Zamfir, Tudor Giurgiu şi Florin Moroşanu. Proiectul câştigător a fost apreciat de juriu ca fiind coerent şi creativ, reprezentativ pentru oraş, cu un design care se evidenţiază, funcţional, durabil, uşor de întreţinut şi cu un raport cost-eficienţă în concordanţă cu dimensiunea şi materialele propuse.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.