Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a deschis Podul Traian

Data publicării
Categoria

Lucrările la podul Traian au fost finalizate. Noul pod a fost deschis circulației rutiere și pietonale în această dimineață.

Lucrările de construcție la Podul Traian au demarat în data de 22 august 2016. Execuția podului a constat în demolarea completă a podului vechi și realizarea unui pod nou.

Lucrările au fost realizate de firma SC DIFERIT SRL, iar valoarea contractului încheiat a fost de de 6,5 milioane de lei + TVA.

Caracteristicile noului pod:

  • are lungimea de 31,85 m, iar lățimea a crescut de la 12,40 m la 25 m și are 4 benzi circulație (3,5m lățime), 2 piste bicicliști (1,6 m lățime), 2 trotuare (cu lățime variabilă 2,25 – 3,5 m);
  • suprastructura alcătuită din 11 grinzi prefabricate cu înălțimea de 1,82 m;
  • hidroizolația utilizată este o soluție nouă, inovatoare cu termen de garanție 20 ani, asigură grad de protecție ridicat, în condiții de diferențe de temperaturi mari (iarnă- vară).

Iluminatul arhitectural oferă o imagine feerică structurii podului după lăsarea serii.

Pavajul de pe zona pietonală respectă ambientul realizat în zona centrală, respectiv Piața Unirii și trama stradală recent inaugurate, iar parapeții au un design deosebit.

Circulația CTP pe Podul Traian se reia din 1 iulie

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA anunță reluarea circulației mijloacelor de transport în comun pe Podul Traian, începand din 1 iulie 2017.

Astfel, următoarele linii vor reveni la traseele de bază:

  • troleibuze: 3, 4 și 5;
  • autobuze: 9, 22 (microbuze), 23, 23L, 26, 26L, 28, 28B, 32B, 36B, 36L, 41, 50, 50L, 52.

Linia 1 va reveni la traseul de bază după finalizarea primei etape a lucrărilor de pe latura nordică a Pieței Unirii.

Linia 35 va avea traseul, la mers spre Piața Gării, din Piața A. Iancu – 21 Decembrie 1989 – Regele Ferdinand – Horea – Piața Gării, cu stații suplimentare la Sora și Central. La întoarcere va reveni la traseul de bază, pe str. Burebista – I. Coroian – Traian – Piața M. Viteazu.

Stația Central (pe str. Regele Ferdinand, spre Piața Gării) va rămâne definitivă pentru liniile 3, 4, 5 (troleibuze), respectiv 9, 19, 22, 29, 32B, 35, 42 (autobuze).

Stația Cuza Vodă (între str. David Ferenc și Cuza Vodă) va rămâne în funcțiune, urmând să deservească liniile 19, 29, 42.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.