Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete

Data publicării
Categoria

Prin proiectul Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va pune la dispoziţia clujenilor un sistem gratuit de staţii de biciclete, pentru a crea o alternativă de mobilitate urbană. Practic, din price punct al oraşului clujenii se vor putea deplasa gratuit în orice alt punct, ridicând o bicicletă din una dintre cele 50 de staţii şi lăsând-o la sosire în cea mai apropiată staţie de unde au treabă. Totul pe baza unui card emis la cerere care permite ridicare din staţie a unei biciclete şi depozitarea în punctul de sosire.

Prin proiect se vor instala 50 de staţii self-service de biciclete (43 în municipiul Cluj-Napoca, șapte staţii în comunele Apahida şi Floreşti) şi vor fi achiziţionate un număr de 540 de biciclete.

Încercăm astfel să stimulăm folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport, în rândul clujenilor, în vederea reducerii traficului auto, dezvoltarea transportului ecologic şi de asemenea, a creşterii calităţii vieţii clujenilor, în ansamblu, fiind vorba şi despre promovarea mişcării, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Acest proiect se află în fază de precontractare şi este în valoare de 17.646.598,87 lei, din care 13.417.130,56 lei suma nerambursabilă solicitată Uniunii Europene prin Programul Operaţional Regional, axa 1.1 destinată polilor de creştere.

O componentă foarte importantă a proiectului este partea de infrastructură, care prevede continuarea investiţiilor în constuirea de piste pentru biciclete. Se porneşte de la ceea ce există, şi se mai crează în jur de 14,5 km de piste noi.

Ca un pilot primăria a analizat deschiderea clujenilor pentru a utiliza bicicletele prin două proiecte în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution, aflat în cel de al doilea an de implementare.

Aproximativ 18.500 de clujeni au folosit ca mijloc de transport bicicleta din data de 30 Martie 2011, de când au fost reluate cele două proiecte Student O Bike şi I love Velo şi până în prezent.

În cadrul proiectului Student O Bike (care s-a încheiat în 30 iunie şi va reîncepe în septembrie) au fost înregistraţi 3.600 de utilizatori studenţi, în timp ce alţi 14.500 de clujeni au utilizat bicicletele de la I love Velo.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.