Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Restaurantul Memo 10

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inaugurat astăzi, 16 Februarie 2011, primul restaurant din România care funcţionează pe piaţa liberă deţinut de către o autoritate publică locală.

Până acum, odată cu transformarea Cantinei Primăriei în serviciu public, serviciile de alimentaţie publice oferite populaţiei au vizat doar eficientizarea activităţii în spaţiile deja existente.

Restaurantul Memo 10

Motivul pentru care am decis să propun Consiliului local această destinaţie pentru spaţiul de pe strada Memorandumului, numărul 10 (cunoscut clujenilor ca şi Cofetăria Verde sau Cofetăria Silvia) a fost de a da ocazia echipei de la Cantina Primăriei să se dezvolte. Entuziasmul cu care au modernizat sistemul învechit în care funcţiona înainte această cantină a făcut ca, în mai puţin de doi ani să ajungem de la o sursă de alocare de bani publici, pentru furnizarea serviciilor sociale pe care Primăria e obligată să le ofere, la un serviciu care se întreţine singur, ba chiar are potenţial de a aduce venituri suplimentare la bugetul local. Acum, odată lansaţi pe o piaţă pe care există o concurenţă puternică, vor avea ocazia cea mai bună de a demonstra ce pot, aducând, în acelaşi timp şi bani la bugetul local, a explicat primarul Sorin Apostu.

Capacitatea restaurantului nou deschis este de 50 de locuri.

Meniul oferit de restaurant are specificul bucătăriei ardeleneşti, iar din punct de vedere al preţurilor, acestea sunt cu 10 până la 20% mai mici decât cele ale concurenţei, la aceleaşi servicii oferite. Cred că restaurantul acesta are preţurile corecte.
Date tehnice

Restaurantul Memo 10

Spaţiul în care funcţionează Memo 10 este în proprietatea Consiliuluil local, care, printr-o hotărâre (prin HCL 276/15 iulie 2010) l-a dat în administrare gratuită Cantinei Primăriei în anul 2010. Lucrările realizate pentru pregătirea spaţiului au fost reparaţii de tencuieli, zugrăveli, refacerea pardoselii cu gresie şi faianţă, modernizarea celor două grupuri sanitare (cel pentru clienţi şi cel pentru personal).

Totodată a fost amenajată bucatăria pe o suprafaţă de 25 mp, există două săli de mese (de 35 mp, respectiv de 31 mp), sală cu linia de servire (în suprafaţă de 41 mp), vestiare. Instalaţia de iluminat a fost înlocuită, iar cele două candelabre deja existente au fost reabilitate. S-a montat o instalaţie de sonorizare şi a fost înlocuită tâmplăria. S-au mai realizat modernizări la instalaţiile de apă, canalizare, gaz, a fost introdus sistemul de aer condiţionat şi toate celelalte instalaţii aferente unei funcţiuni de restaurant.

Lucrările au durat 4 luni şi au fost realizate de către firma Ando Construct – licitaţie în 2008 pentru reparaţii imobile aflate în proprietatea statului. Spaţiul a fost dotat cu mobilier nou, camere de supraveghere, sistem de sonorizare, sistem de ventilaţie, precum şi a bucătăriei cu aparatură specifică. Costurile s-au ridicat la suma de 400.000 de lei.

Personalul angajat în acest restaurant constă în patru bucătari, doi ospătari, un casier, câte o persoană la spălătoria veselei şi la debarasare (total: nouă angajaţi, pentru care s-a aprobat prin CL posibilitatea de a fi angajaţi)

Programul de funcţionare al restaurantului va fi pentru început cuprins între orele 11:00 și 18:00 (de luni-vineri) şi sâmbăta între orele 10:00 și 14:00, dar poate fi modificat în cazul în care vor exista solicitări în acest sens din partea clujenilor. Se estimează un flux mai mare de clienţi între orele 12:00 şi 15:00.

În restaurant nu se va fuma şi nu se vor nu se vor servi băuturi alcoolice.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.