Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Reînnoire protocol de colaborare sprijinire idei viabile de afaceri

Data publicării
Categoria

Consiliul Judeţean Cluj împreună cu SC Tetarom SA, societate comercială aflată în subordinea deliberativului judeţean, au decis reînnoirea protocolului de colaborare încheiat cu două dintre cele mai prestigioase universităţi clujene: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi, respectiv, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

Precedentul protocol de colaborare a fost semnat în anul 2008 şi a avut o durată de valabilitate de trei ani. Având în vedere reuşita acestei iniţiative precum şi numeroasele rezultate şi experienţe pozitive înregistrate până în prezent, reînnoirea acestui protocol urmează a se realiza tot pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire succesivă. Scopul protocolului de colaborare îl reprezintă în principal sprijinirea ideilor viabile de afaceri ale studenţilor şi absolvenţilor din cadrul celor două universităţi clujene, prin promovarea culturii antreprenoriale în rândul lor precum şi prin ajutorul (material, financiar şi know-how) acordat acestora în procesul de demarare a unor afaceri inovative şi spin-off. Proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, urmează a fi supus spre aprobarea plenului Consiliului Judeţean în cadrul proximei şedinţe a deliberativului judeţean.

Consider reînnoirea acestui protocol de colaborare ca fiind mai mult decât necesară şi utilă întrucât el corespunde întru totul obiectivului nostru de generare de noi locuri de muncă şi de creştere a competitivităţii prin susţinerea dezvoltării afacerilor, consolidând rolul Consiliului Judeţean de liant între mediul universitar şi cel de afaceri. De asemenea, el răspunde scopului principal al incubatorului nostru de afaceri de a susține afirmarea spiritului antreprenorial în regiunea de Nord-Vest a României, cu precădere în judeţul Cluj. Protocolul se alătură totodată sprijinului general acordat de Consiliul Judeţean învăţământului şi rolului activ asumat în ceea ce priveşte stimularea absolvenţilor de studii superioare de a crea locuri de muncă şi nu de a fi asistaţi a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

În baza protocolului ce urmează a fi reînnoit, prin intermediul SC Tetarom S.A., Consiliul Judeţean Cluj pune la dispoziţia celor două universităţi o suprafaţă de 333,85 mp spaţii de birouri şi 228,70 mp spaţii anexe în incinta Incubatorului de Afaceri, în scopul desfăşurării următoarelor activități:

  • activităţi de pre-incubare (training şi consultanţă în scrierea de planuri de afaceri);
  • organizarea de concursuri de idei de afaceri pentru studenţi şi absolvenţi;
  • activităţi de incubare, inclusiv activităţi de asistenţă tehnică, administrativă şi consultativă profesională în domeniul administrării afacerilor;
  • activităţi de elaborare proiecte europene.

Totodată, acest spaţiu reprezintă locul unde studenţii şi absolvenţii se pot pregăti pentru a deveni specialişti în meseria lor, într-un mediu profesionist şi unde pot intra în contact cu experţii din cadrul celorlalte firme care activează în cadrul Parcului Industrial Tetarom. De asemenea, aceştia vor beneficia de toate facilităţile oferite de serviciile de pre-incubare şi de evaluare a afacerilor, totul într-un mediu activ, concurenţial şi influenţat de ultimele noutăţi tehnologice din domeniu.

Colaborarea dintre Consiliul Judeţean Cluj şi aceste două universităţi clujene este mutual benefică atât pentru mediul universitar care are posibilitatea de a cunoaşte mult mai bine nevoile actuale ale mediului de afaceri, cât şi pentru potenţialele companii angajatoare cărora li se facilitează accesul la o resursă umană foarte bine pregătită şi care se pliază perfect cerinţelor potenţialilor angajatori. Totodată, nu trebuie uitat elementul cel mai important al acestui parteneriat: studentul/absolventul care are ocazia să-şi consolideze cunoştinţele practice dobândite pe parcursul anilor de studiu, reuşind în acest fel să se acomodeze mult mai rapid la noul loc de muncă, a afirmat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.