Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Referendum universitar pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

La referendumul organizat la Universitatea Babes-Bolyai, in data de 20 Iunie 2011, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 4062/15.04.2011 privind metodologia-cadru de organizare a referandumului la nivel de universităţi pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului, prezenta la vot a fost de 76,42%, iar rezultatele sunt urmatoarele:

  • 14.3% au votat pentru optiunea de alegere a Rectorului pe baza de concurs public
  • 85.7% au votat pentru optiunea de alegere a Rectorului pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.

La referendum au avut drept de vot toate cadrele didactice si cercetatorii angajati pe perioada nedeterminata, studentii membri ai senatului universitar si ai
consiliilor facultatilor.

Reamintim ca obiectul referendumului l-a constituit stabilirea, prin vot universal, direct, secret şi egal, a modalităţii de desemnare a rectorului.

Tema supusă referendumului universitar a fost stabilirea opţiunii pentru una dintre cele două modalităţi de desemnare a rectorului prevăzute la art. 209 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1 din 2011 pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.

Informatii suplimentare privind referendumul sunt disponibile pe site-ul oficial.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.