Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Proiectul „Fă un bine la puterea a 2-a” – o nouă perspectivă a donării de sânge

Data publicării
Categoria

Asociaţia UN Youth Romania, Cluj Branch, vine cu un proiect caritabil care îmbină atât promovarea donării de sânge, cât şi ajutorarea persoanelor în etate. Acesta are ca beneficiari o parte din vârsnicii nevoiaşi şi pacienţii secţiilor de chirurgie din Cluj şi vine ca alternativă a campaniilor de donare de sânge clasice.

Este greu de imaginat că, o mare parte dintre intervenţiile chirurgicale (unele foarte urgente) sunt amânate nu din lipsă de echipament performant sau personal medical, medicamente şi alte resurse, ci din insuficienţă de sânge. Pentru a păstra echilibrul la Urgenţe de exemplu, trebuie să existe un flux continuu între cantitatea de sânge recoltată de către centrele de Transfuzie şi cea folosită ulterior în spitale. Din păcate acest echilibru este greu de atins, iar de multe ori medicii dau din umeri a neputinţă şi îşi trimit bolnavii acasă. Sensibile sunt mai ales persoanele care nu au pe cineva apropiat dispus să doneze pentru ei, de multe ori aceste persoane fiind în vârstă. Şi aici nu vorbim de capriciile cuiva, ci de sănătatea sau uneori chiar viaţa unui om.

Organizaţia Un Youth propune o campanie de donare de sânge mai puţin tradiţională, în care voluntarii vor ajuta atât la realizarea unei operaţii, cât şi la masa de Crăciun a unui vârsnic. Acest lucru e posibil printr-un mecanism atât de simplu, dar care implică lichidul vital: voluntarul donează nu doar sânge, dar şi din bonurile de masă primite în urma acestei acţiuni. Bonurile vor fi folosite pentru cumpărarea de alimente care ulterior vor fi oferite vârsnicilor nevoiaşi.

Recoltarea de sânge va fi desfăşurată în perioada 15-17 Decembrie 2014, perioadă în care voluntarii vor putea merge la Centrul de Transfuzie Cluj în intervalele orare prevăzute.

Tu când ai adus ultima dată un zâmbet pe chipul cuiva? Când ai salvat viaţa cuiva? Ce zici de 15-17 Decembrie 2014?

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.