Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Proiectele tinerilor cercetători din UBB recunoscute pe plan naţional şi internaţional

Data publicării
Categoria

Rezultatele și preocupările științifice ale tinerilor cercetători din Universitatea Babeș-Bolyai sunt din nou recunoscute pe plan naţional și internațional.

Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au reuşit să se claseze pe primul loc din ţară ca număr de proiecte câştigate (59), aproape dublu faţă de următorii clasaţi în competiţie, în cadrul competiţiei de proiecte naţionale de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente recent finalizată. Susţinerea oferită anterior de UBB unora dintre beneficiarii acestei competiţii, prin programe finanţate la nivel instituţional, a fost justificată şi binevenită. Rezultatul de ansamblu al competiției a scos în evidență importanța orientării spre cercetarea științifică a universităților românești cu cea mai bună plasare în clasamentele internaționale.

Totodată, afirmarea internaţională a tinerilor cercetători din UBB a fost recent confirmată şi de câştigarea unui proiect ERC Starting Grant finanţat de Comisia Europeană, de către dr. Alida Timar-Gabor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului. Acesta este primul proiect de acest tip finanţat în România în domeniul ştiinţelor experimentale şi primul proiect câştigat de o universitate românească.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.