Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Proiecte noi la TIFF: Transilvania Film Festival Fund și Transilvania Pitch Stop

Data publicării
Categoria

Două proiecte noi, inițiate anul acesta de Festivalul Internațional de Film Transilvania, își propun să descopere talente noi și să sprijine cineaștii români.

Transilvania Film Festival Fund (TFFF) este un fond care va oferi sprijin financiar pentru producția de scurtmetraje și documentare cineaștilor din zona Transilvaniei, în timp ce Transilvania Pitch Stop (TPS) este o platformă prin care cineaști aflați la început de drum, din orice colț al țării, au șansa de a-și dezvolta și prezenta proiectele de lungmetraj în fața unor potențiali producători și finanțatori români și străini.

În lipsa unor proiecte și inițiative susținute care să stimuleze, deopotrivă, co-producțiile dar și derularea unor proiecte independente de film, cineaștii români își înscriu anual proiectele noi la evenimente similare organizate de către alte festivaluri din regiune, cum sunt cele de la Sofia sau Sarajevo. Începand cu ediția a XIII-a, TIFF organizează primul program de amploare în acest sens din România.

Transilvania Film Festival Fund (TFFF) a fost creat cu scopul de a descoperi și susține noi talente din regiunea Transilvaniei. TFFF va sprijini dezvoltarea și producția a până la trei scurtmetraje și / sau documentare realizate în Transilvania, oferind sprijin financiar, dar și consultanță în ultima etapă a producției, din punct de vedere creativ, marketing și distribuție. Județele eligibile sunt Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Este eligibil pentru un grant TFFF orice artist rezident în regiunea Transilvaniei, precum și orice cineast român (cetățean sau rezident) care are un proiect ce ar urma să fie filmat în Transilvania sau care are în componența echipei sale, în poziții cheie (director de imagine, scenograf, pictor de costume, actor, editor…), profesioniști rezidenți într-unul dintre cele zece județe enumerate.

TIFF va decide anual cuantumul granturilor care se vor acorda, dar ele nu vor depăși trei mii de euro per proiect. TFFF își va desemna o comisie formată din trei experți, care va decide proiectele câștigătoare. Cineaștii câștigătorii vor fi invitați la TIFF, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc.

Aplicațiile trebuie trimise până la data de 15 Mai 2014. Procesul de aplicare are loc doar online. Pentru a înscrie un proiect, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu. Regulamentul complet poate fi consultat pe site-ul oficial.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.