Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Programul „Alimente 2016” pentru clujenii cu venituri reduse

Data publicării
Categoria

Primăria Cluj-Napoca organizează, pentru al patrulea an consecutiv, distribuţia de pachete de alimente de bază către persoanele din categorii defavorizate din municipiu.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, altele decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Prin HCL nr. 128/2016 s-a alocat suma de 1.300.000 lei în vederea achiziționării și distribuirii de alimente, de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun, către aproximativ 22.000 de clujeni (persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice, șomeri, beneficiari de ajutor social şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală).

La procedura de licitație deschisă cu fază finală de licitație electronică au participat trei operatori economici. Contractul a fost adjudecat de firma SC TOPI IMPORT EXPORT SRL, având oferta cu prețul cel mai mic (1.153.000 lei fără TVA).

Un pachet conține șapte produse alimentare: doi litri ulei, două kilograme orez, două kilograme zahăr, un kilogram făină de grâu, un kilogram făină de mălai și două pungi cu paste făinoase (a 500 grame fiecare: paste penne și tagliatele). Costul unui pachet este de 28,825 lei fără TVA.

Distribuţia alimentelor a început luni, 12 Decembrie 2016.

Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut în baza datelor transmise de Casa Judeţenă de Pensii Cluj, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Toţi beneficiarii programului vor fi informaţi și prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, în original, pentru ridicarea pachetelor.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie (cel mai apropiat de domiciliu) pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon +4 0264 453 056.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.