Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Primele 40 de certificate energetice eliberate de primărie

Data publicării
Categoria

Primarul Sorin Apostu a înmânat miercuri, 26 Ianuarie 2011, certificatele energetice elaborate la terminarea lucrărilor privind creşterea performanţei energetice, unui număr de 40 de asociaţii de proprietari.

Cele 40 de blocuri au fost incluse în programul de reabilitatre termică, iniţiat de municipalitatea clujeană în anul 2006. Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care a eliberat astfel de certificate în urma realizării reabilitării termice a blocurilor prin programul derulat de municipalitate. Certificatul cuprinde valori de referinţă prevăzute în reglementările tehnice în vigoare care permit consumatorilor să compare şi să evalueze performanţele energetice ale clădirii. Pentru proprietari reabilitarea termică a blocurilor înseamnă o economie de cel puţin 20% la plata facturilor la încălzire.

Primarul Sorin Apostu le-a mulţumit preşedinţilor de bloc prezenţi şi le-a înmânat, odată cu certificatul energetic şi câte o diplomă pentru responsabilitatea faţă de comunitate, respect faţă de mediul înconjurător şi spirit civic, dovedite cu ocazia iniţierii programului de reabilitare termică.

E un moment la care am visat de mult timp. Am vrut ca înmânarea acestor certificate energetice să aibă loc în Sala de Sticlă a Primăriei pentru a le acorda meritul şi valoarea cuvenită. Aceste certificate energetice reprezintă adevărate paşapoarte pentru fiecare dintre blocurile reabilitate. Mulţumim că aţi dat prilejul Primăriei Cluj-Napoca de a fi un exemplu pentru toată ţara şi sper ca acest moment să fie un imbold şi pentru ceilalţi administratori din municipiu, a precizat primarul Sorin Apostu.

Primăria Cluj-Napoca se pregăteşte să adere la Convenţia Primarilor, o convenţie la care aderă administraţiile locale care înţeleg să susţină punerea în aplicare a politicilor energetice durabile ale Uniunii Europene. Prin creşterea eficienţei energetice, pe de o parte şi prin folosirea surselor regenerabile municipalitatea clujeană militează pentru un Cluj mai verde.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.