Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria va extinde programul de monitorizare al traficului din oraș

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca va extinde programul de monitorizare al traficului din oraş, urmând să colaboreze în acest sens cu Poliţia Municipiului. Cluj-Napoca este singurul oraş din România care beneficiază de o monitorizare a traficului în cea mai mare parte a oraşului. Cu ajutorul celor 225 de camere instalate pe străzile din municipiu, primăria supraveghează în primul rând siguranţa traficului rutier.

Aceste camere sunt foarte eficiente pentru noi. Pe lângă monitorizarea traficului rutier, aflăm informaţii despre incendiile, blocajele din trafic, acţiunea de deszăpezire, inclusiv despre siguranta pietonilor, parcarile pe treceri de pietoni, a furturilor din maşini, dar şi a violenţelor care au loc în trafic. Suntem deschişi la propunerea Poliţiei pentru ca acest program să fie extins. Este practic un antrenament pentru poliţiştii noştri comunitari, care în prezent fac echipe mixte cu inspectorii de la Poliţia municipiului, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Chestorul Ioan Păcurar, şeful Politiei Cluj, s-a declarat mulţumit de proiectul municipalităţii clujene. Palierul furturilor si al celorlalte infractiuni va fi acoperit, odată cu implementarea acestui sistem. Împreun cu Primăria avem acelaşi ţel – să asigurăm liniştea şi siguanţa cetăţeanului, astfel încât Cluj-Napoca să fie un oraş mai sigur, a precizat şeful Poliţiei Judeţului Cluj.

Sistemul de monitorizare video a traficului rutier a fost pus în funcţiune la începutul acestei luni. Acesta a fost creat pentru a creşte nivelul de siguranţă al cetăţenilor din municipiu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.