Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria încearcă să atragă fonduri elveţiene nerambursabile pentru proiectele ecologice

Data publicării
Categoria

Primăria Cluj-Napoca îşi va depune candidatura pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare româno-elveţian, aria tematică Îmbunăţăţirea mediului înconjurător finanţare a cărei valoare maximă este de 37 de milioane de franci elveţieni.

În şedinţa din 6 Septembrie 2011, Consiliul Local a aprobat angajamentul de a susţine proiectele pentru care se solicită finanţare, în ipoteza selectării proiectelor propuse de municipalitate ca eligibile în program, procentul se cofinanţare fiind de 15%.

Finanţările accesibile prin Programul de cooperare româno-elveţian vor fi direcţionate către investiţii în reabilitarea termică unor clădiri din patrimoniul municipiului, în principal şcoli şi grădiniţe, pentru instalarea unor panouri solare pentru centralele termice ale RAT, pentru reabilitarea unor de staţii de transport în comun şi dotarea lor cu instalaţii de iluminat bazate pe panouri solare şi pentru achiziţionarea de mijloace de transport ecologice (troleibuze). Suma nerambursabilă care poate fi atrasă este de maxim 85% din valoarea totală eligibilă a unui proiect.

Pentru noi orice sursă de finanţare disponibilă este un obiectiv important în încercarea de a suplimenta bugetul de investiţii al municipiului. Accesarea acestui fond nerambursabil elveţian ar putea grăbi implementarea proiectelor de reabilitare a unor clădiri publice, sau ar creşte semnificativ ritmul de achiziţie a unor noi mijloace de transport în comun, nepoluante a declarat primarul Sorin Apostu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.