Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria a dat afară din pieţele municipalităţii primului comerciant de produse agricole care a încălcat regulamentul

Data publicării
Categoria

Acesta a acumulat punctele de penalizare prevăzute în regulament pentru abateri privind provenienţa produselor agricole şi respectarea preţurilor maximale impuse prin HCL.

Practic, a încălcat de două ori preţurile maximale, care nu pot depăşi dublul preţului comunicat zilnic de către SC Centrul Agro Transilvania şi este afişat pe panou.

Acesta a acumulat astfel, conform regulamentului, 6 puncte de penalizare, iar la 5 puncte penalizare comerciantul pierde spaţiul de vânzare.

Comerciantul respectiv nu va mai avea dreptul să îşi vândă produsele în pieţele Primăriei.

În acest moment, mai sunt în pieţe de 8 comercianţi care au un număr ridicat de puncte de penalizare şi riscă, la următoarea abatere, să piardă spaţiul din pieţele municipalităţii. Pieţele de cartier pe care le-am construit în ultimii ani trebuie să-i găzduiască pe producători, nu pe intermediari. În acest fel le garantăm clujenilor că preţurile legumelor şi fructelor sunt ţinute sub control, a precizat primarul Sorin Apostu.

Inainte de Paşte, Primaria Cluj-Napoca a verificat 84 de producători din pieţele clujene. S-a constatat ca 17 dintre aceştia vindeau produse pe care nu le cultivaseră. Acestia au fost amendati, dupa care a fost modificat regulamentul prin HCL 150/2011, prin care, pe viitor, municipalitatea are posibilitatea să le retragă spaţiul de vânzare falşilor producători.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.