Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Poeţii germani de la Echinox, interviu cu Marily Le Nir şi două suplimente în Tribuna 223

Data publicării
Categoria

Un substanţial grupaj dedicat unor faimoşi poeţi de limbă germană, formaţi la şcoala revistei clujene Echinox, este publicat în ultimul număr pe 2011 (223, 16-31 decembrie) al revistei de cultură Tribuna, care apare sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. Dosarul a fost alcătuit de Ioan Muşlea şi îi reuneşte pe poeţii Klaus Hensel, Werner Sollner şi Bernd Kolf, unii dintre cei mai importanţi exponenţi ai liricii contemporane germane.

Interviul numărului, realizat de Radu Ţuculescu, o are ca interlocutoare pe traducătoarea Marily Le Nir, cea care a transpus în franceză, printre altele, Jurnalul fericirii de Steinhardt.

Cunoscutul scriitor Marius Ianuş inaugurează la final de an o nouă rubrică a Tribunei, intitulată Credo. La secţiunea de teatru, Horaţiu Damian scrie despre recenta premieră clujeană Cartea bătrânilor de la Sala Mică, iar la cea de film, Ioan-Pavel Azap analizează oferta Festivalului Internaţional al Filmului Experimental de la Bucureşti.

Numărul 223 al Tribunei conţine şi două suplimente: Claviaturi, realizat în parteneriat cu Cenaclul Literar şi Consiliul Local ale oraşului Huedin, şi Tribuna Documenta, dedicat centenarului naşterii unui ilustru istoric al Universităţii din Cluj, Francisc Pall.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.