Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Peste o sută de tone de produse agricole vândute de Ziua Recoltei

Data publicării
Categoria

Prima ediţie a Zilei Recoltei a avut mare trecere în rândul clujenilor. De asemenea, producătorii agricoli au răspuns în număr mare invitaţiei adresate de municipalitate de a fi prezenţi sâmbătă şi duminică pe platoul Sălii Sporturilor.

Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţia producătorilor standuri pentru expunerea şi comercializarea produselor. Sâmbătă, 1 Octombrie 2011, peste 120 de producători au dat curs invitaţiei de a participa la această manifestare, în timp ce duminică, 2 octombrie, peste 80 de comercianţi şi-au expus produsele spre vânzare.

Mii de clujeni au luat cu asalt, încă de la primele ore ale dimineţii, standurile de produse agricole amenajate la Sala Sporturilor. Cei care nu şi-au făcut provizii pentru această iarnă, au avut ocazia să achiziţioneze produse proaspete, direct de la producător, la preţuri accesibile. Produsele au fost diverse şi pentru toate gusturile:

  • legume şi fructe
  • produse lactate
  • produse tradiţionale din carne
  • păstrăvi vii
  • pâine şi produse de panificaţie
  • ouă şi produse apicole
  • must şi vin

În plus, cei prezenţi la eveniment sâmbătă, au fost încântaţi de cele opt ansambluri folclorice din judeţ, invitate la Cluj-Napoca de municipalitate.

În cadrul acestui eveniment a fost organizat şi un concurs pentru producători. Doamna Rus Viorica, din localitatea Bonţida a fost premiată pentru cel mai mare produs expus: un dovleac de aproape 100 de kg.

În final, toţi participanţii au fost premiaţi cu diplome pentru participare. Pe parcursul celor două zile au fost vândute peste o sută de tone de produse agricole.

Primăria Cluj-Napoca îşi propune ca acest eveniment să devină o tradiţie în municipiu, urmând să fie organizat în fiecare an, în perioada recoltei, în scopul promovării produselor, tradiţiilor şi obiceiurilor românesti, în special a celor din zona Clujului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.