Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Peste 18.000 de arbuști ornamentali vor înfrumuseța spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest

Data publicării
Categoria

Lucrările de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, din cadrul proiectului dezvoltat de compania Iulius Group, au ajuns într-o nouă etapă. În această perioadă, peste 18.000 de arbuşti de diferite dimensiuni, impresionanţi prin formă, se vor alătura copacilor plantaţi, întregind peisajul şi oferind un colaj de culori, în orice anotimp.

Peste 18.000 de arbuști ornamentali vor înfrumuseța spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest

De curând, primele transporturi de arbuşti au ajuns la Cluj-Napoca. Plantele ornamentale, care ajung până la doi metri înălţime, au fost alese pentru culorile deosebite ale frunzelor şi florilor. În zona verde din proximitatea Lacului de Vest vor putea fi admirate peste 40 de specii de arbuşti, printre acestea numărându-se arţarul japonez, mărul decorativ, călinul, cornul, cotoneasterul, liliacul de vară, viburnumul, hortensia, forsythia, lonicera, mahonia, crinul, trandafirul şi irisul.

La fel ca şi celelalte plante, irigarea arbuştilor se va realiza printr-un sistem computerizat, adaptat caracteristicilor vegetaţiei.

În paralel, specialiştii lucrează la dotările de agrement. Pietonalul suspendat parţial deasupra apei şi debarcaderul, realizate din lemn, sunt aproape de finalizare. Zilele următoare începe amenajarea pistei pentru alergare şi ciclism şi montarea mobilierului urban modern.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.