Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Papergirl

Data publicării
Categoria

Papergirl este un proiect cultural-artistic care are ca scop apropierea artei de public într-un mod surprinzător.

Practic, pune în contact publicul larg cu creații artistice în cel mai neașteptat moment al unei zile obișnuite. Se dorește sensibilizarea trecătorului și sporirea intersului public față de artă. În câteva cuvinte, Papergirl este participativ, analog, necomercial și impulsiv.

Papergirl

Proiectul are trei etape.

Strangerea lucrărilor: L’Atelier Cafe, Casa Tiff sau Fabrica de Pensule. Papergirl se bazează pe contribuții ale artiștilor sau amatorilor și pasionaților de artă. Practic, oricine poate contribui cu lucrări, semnate sau nesemnate, pe față sau pe verso, atât timp cât ele sunt analog, adica pe hârtie și se pot rula pentru distribuție. Nu există limitări în ceea ce privește numărul lucrărilor care se pot trimite, format sau subiect. Lucrările pot fi lucrări originale, fotografii sau print-uri deopotriva. Se acceptă și scurte povestiri, memorii, poezii, esee, scrisori și orice alte texte. Toate contribuțiile vor fi împărțite în role de câte 5-10 lucrări, rezultând astfel combinații unice de lucrări artistice.

Expoziția. Va avea loc începând din 10 Octombire 2012 și va dura două săptămâni. Se va expune câte o lucrare reprezentativă a fiecărui artist iar celelalte vor putea fi răsfoite, admirate, dar fără posibilitatea de a fi cumpărate. Toate lucrările din expoziție vor fi împărțite în role și distribuite în stradă. Locația expoziției va fi anunțată pe parcurs.

Distribuția. Rolele cu lucrări vor fi împărțite în stradă făcând referire la felul în care erau livrate ziarele pe vremuri de pe biciclete, aruncate în fața ușilor. De data aceasta, Papergirl livrează artă și o pune fix sub nasul trecătorilor. Distribuția este punctul culminant al proiectului, când creația artistică se intersectează direct cu publicul. Oricine poate participa la acest moment, cu condiția să aibă o bicicleta și spirit generos! Bicicleta minimalizează posibile tentative de stereotipizare asupra publicului, fiind în mișcare.

Proiectul s-a născut la Berlin în 2006 și de atunci s-a răspândit în întreaga lume. În majoritatea marilor orașe, proiectul Papergirl are mare succes și se desfășoară în fiecare an. În Romania, Papergirl există la București, Iași, Sibiu, Brașov și Constanța iar acum și la Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.